Leer je grenzen bewaken MultiDonnas

Draag jij 24/7 een pieper zodat je altijd beschikbaar bent?

Draag jij een pieper?

Laatst belde een vriendin en zei, “ik zit er even doorheen, ben je thuis?” Op dat moment was ik video’s aan het opnemen voor mijn online cursus.
Ik zei: “NEE, vandaag gaat niet lukken, maar je bent van harte welkom morgen”. Even voelde ik twijfel maar ik kon het gevoel snel parkeren en verder met de video’s.

Dit had ik jaren geleden nooooooit gedaan! Ik had gezegd: “ja kom maar hoor”. En was vervolgens zelf in de knoei gekomen met de video’s en had een heleboel stress erbij gekregen. De NEE naar mijn vriendin was eigenlijk een JA naar mezelf. Een JA naar het afronden van de video’s in alle rust zodat ik er ook plezier in bleef houden.

Moet je altijd meteen klaarstaan voor anderen?
Dat is wel waar ik altijd in heb geloofd, dat was mijn stellige overtuiging. Als vrienden je nodig hebben, dan ben je er meteen! Je laat ze toch niet stikken? Maar waar het om gaat is het woord ‘meteen’. Ik ben er voor mijn vrienden, heel graag zelfs, maar niet altijd meer METEEN. (Noodsituaties uitgezonderd uiteraard). Ik ben er voor anderen op momenten dat het ook mij uitkomt. Ik draag geen pieper meer die, zodra die afgaat, ik direct op weg ga naar daar waar ze me nodig hebben. Ik leef niet meer ‘op afroep’!

Dat is waar grenzen bewaken over gaat. Niet je agenda laten bepalen door anderen en je richten op wat goed is voor de ander. Niet langer jezelf tekortdoen, maar nadrukkelijk ook rekening houden met je eigen behoeften. Omdat het jouw leven is en jij deze ruimte mag opeisen. En dat geldt voor je prive-leven maar ook voor je werk of in je bedrijf.

Kijk eens wat er gebeurt als je het woord METEEN schrapt en je afvraagt wanneer het jou uitkomt om er voor de ander te zijn. Hoeveel ruimte geeft dat? En met hoeveel plezier en liefde je er dan ook echt voor de ander kunt zijn.

Dionne

P.S. Download het gratis e-book: “Grenzen aangeven zonder schuldgevoel’.

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven