Leer je grenzen bewaken MultiDonnas

Hoe goed ben jij in ontvangen of geef je liever weg?

Jarenlang heb ik moeite gehad met het bewaken en aangeven van mijn grenzen omdat ik bang was voor de reactie van anderen. Als iemand mij iets vroeg, dan zei ik steeds JA terwijl ik eigenlijk diep van binnen wist dat ik NEE wilde zeggen. Stel je eens voor dat de ander me dan niet meer aardig vindt, of me de volgende keer niet meer mee vraagt, of die promotie op mijn werk aan mijn neus voorbij gaat, of – als je ondernemer bent – dat je klant naar de concurrent gaat. Dus zei ik tegen beter weten in steeds weer JA ….. Maar het voelde zo naar om mezelf tekort te doen, alsof ik vast zat en geen kant op kon, alsof ik geen keuze had.

Je hebt altijd een keuze
Ik dacht dat ik geen keuze had, maar ik weet nu dat je ALTIJD een keuze hebt, zolang je je maar niet laat leiden door angst of schuldgevoel! Ik heb me mijn hele leven aangepast en klaargestaan voor anderen maar ik ben er nu voor mezelf! En dat voelt als een groot cadeau. Ik wil dat andere vrouwen dat ook kunnen ervaren! Het leven krijgt zoveel meer kleur.

Cadeau voor jezelf 
Misschien ben je heel goed in cadeautjes geven aan anderen, maar hoe zou het zijn als je jezelf ook eens een mooi cadeau geeft? Veel vrouwen zijn heel goed in geven, maar hebben moeite met ontvangen. Meedoen met mijn online cursus ‘Leer je grenzen bewaken‘ is een keerpunt in je leven! Een groot cadeau aan jezelf. Want grenzen aangeven is iets wat blijft terugkomen, de rest van je leven! Dag in dag uit, jaar in jaar uit. En hoe fijn is het dat je dit gewoon vanuit huis kunt leren met een online cursus.

Doe je mee?

Dionne

P.S. Heb je het gratis e-book al gedownload: Grenzen bewaken zonder schuldgevoel.

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven