Leer je grenzen bewaken MultiDonnas

Het is 1 pot nat: grenzen bewaken of groot dromen

Grenzen bewaken, daar word je toch niet vrolijk van?
Spring jij een gat in de lucht als jij je grenzen mag aangeven?
“Yesssss, ik mag weer…….”.

Herken je dit gesprek met jezelf?
“Grenzen bewaken doe ik liever niet, dat is voor knorrige, inflexibele en egoïstische mensen. Zo ben ik niet. En ik ga het risico ook niet nemen dat ik het contact met andere lieve mensen verlies. Maar pfffff, ik ben ook wel aardig aan het einde van mijn latijn. Ik weet dat ik het zo niet langer volhoud en dat het de hoogste tijd is dat ik vaker NEE ga zeggen en aan mezelf denk. Maar NEE klinkt zo onsympathiek en chagrijnig. Dus dat ga ik echt niet doen. Nooit van mijn leven! Iedereen mag me juist zo graag omdat ik aardig, opgewekt en behulpzaam ben. Ik krijg zulke leuke reacties als ik anderen help. Dat ga ik niet op het spel zetten.”

En, is het herkenbaar?
Maar als je je nu eens bedenkt dat het doel niet is om je ‘grenzen te bewaken’ maar om ’tijd te creëren voor jezelf’ of ‘te zorgen dat je weer met plezier je werk kan doen, door de werkdruk te verminderen, om meer te genieten van het leven’.

  • Zodat je een relaxt (werk) leven leidt.
  • Zodat je ruimte en tijd hebt om bij te tanken.
  • Zodat je de dingen die je doet met aandacht kan doen.
  • Zodat je er voor jezelf kan zijn.
  • Zodat je jouw dromen achterna kunt.
  • Zodat je er voor anderen kunt zijn op momenten dat jij daarvoor kiest.

Hoe klinkt dat? Heerlijk toch?
Daar kwets je namelijk niemand mee en het levert je een heleboel op!
Je doet hetzelfde als bij het bewaken van je grenzen, maar het voelt compleet anders.
Voel je het verschil?

In de online training: ‘Leer je grenzen bewaken’ leer je:
-Hoe je tijd voor jezelf creeert.
-Wat je kunt doen om de werkdruk te verminderen.
-Hoe je minder stress ervaart.
-Dat je weer plezier kan hebben in wat je doet.
-Dat je geeft vanuit je hart omdat je er helemaal achter staat.

Minder MOETEN en meer GENIETEN!

Doe je mee met de online training: ‘Leer je grenzen bewaken‘?
Kom erachter dat NEE geen vies woord is.
NEE kun je liefdevol communiceren zonder de verbinding met anderen te verliezen.
NEE zeggen kun je leren en is op heel veel verschillende manieren mogelijk.
Zeg JA tegen tijd voor jezelf en minder werkdruk!

Dionne

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven