Multipassionate MultiDonnas

Hupsekee en door was jarenlang mijn motto

HUPSEKEE, EN DOOR

Onlangs deed ik een super boeiende oefening tijdens een training die ik volg.

 Misschien heb je weleens van de pusher, de pleaser en de perfectionist gehoord. Alle drie zitten ze in ons, ze zijn alleen bij iedereen anders ontwikkeld. Ze zorgen er alle drie voor dat je te ver gaat.

Pusher
Bij mij is de pusher een hele bekende. Tijdens de training mocht ik even in de huid van de pusher kruipen om erachter te komen waarom hij zo’n grote rol in mijn leven speelt en wat hij belangrijk vindt. Ik moest enorm om mezelf lachen. Ik gebruikte het woord hupsekee (voor mij staat dat voor: niet aanstellen maar doorgaan) wel 50 keer.

 Daar kom ik dus vandaan.

De pusher in mij die mijn koers en richting bepaalt, die mij letterlijk vooruitduwt. Die aan het stuur zit en bepaald wat ik moet doen en laten. Hij wil dat ik doe wat hoort, dat ik vooral het geijkte pad volg, maar ook dat ik in beweging blijf en actie blijf nemen. Ik ben de pusher heel dankbaar voor wat hij me heeft gebracht. Tegelijkertijd ontneemt hij me ook een stuk levensgeluk. En daar ga ik niet meer mee akkoord.

Levensgenieter
Naast de pusher is er bij mij de laatste jaren veel ruimte gekomen voor de levensgenieter. De genieter vindt het fijn om gewoon “te zijn”, te relaxen, leuke dingen te doen, het bos in te gaan met mijn camera, of met een goed boek op de bank te zitten. Dat betekent voor mij ook niet focussen op één ding maar de vrijheid voelen om me op meerdere vlakken te ontwikkelen. Om in mijn bedrijf te doen wat goed voelt en bij me past. Deze levensgenieter zorgt er ook voor dat ik mezelf kan zijn en mijn behoeftes als Multipassionate serieus neem.

Combi
De pusher en de levensgenieter zijn een mooie combi samen en ze kunnen inmiddels goed samenwerken. De pusher houdt niet van uitstellen en trekt me uit mijn comfortzone. Hij wil actie. Heel prettig met een eigen bedrijf. De levensgenieter neemt de tijd om naast hard werken ook rustig aan te doen en even niets te moeten. Om stappen te zetten die goed voelen en bij me passen.

 De pusher heeft ervoor gezorgd dat ik vaak over mijn eigen grenzen ging, de levensgenieter zorgt ervoor dat dit niet meer gebeurt.

Fijn dat ze beide in mijn leven zijn en beide een volwaardige plek innemen.

Dionne

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven