Interview Multidonna Caroline Op den Kelder

Interview met MultiDonna Caroline Op den Kelder

AIs je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden?
Ik dacht altijd dat ik al iets was, en niet(s) hoefde te worden. En daarna wilde ik verschillende beroepen worden, ik kon niet kiezen. Van verpleegster tot tandartsassistente, tot kunstenares, danseres en iets met toneel. Van paardentrainster tot schrijfster, zóveel leuks om te doen en onmogelijk om te kiezen, omdat ik het allemaal in me heb!

Wat voor opleiding(en) of studie(s) heb je gedaan en doe je daar nu nog iets mee?
Eerst algemeen, mavo, havo en daarna MDGO mode & kleding. Vervolgens via de praktijk verder geschoold in marketing, management en commercie. Ik merk dat nu ik mijn eigen bedrijf heb ik uit al mijn diversiteit aan opleidingen en werkervaring een supermooie basis heb en een grote all round diversiteit aan kennis en ervaring heb opgedaan, wat erg waardevol is.

Wat maakt een Multipotential volgens jou krachtig?
Juist door een grote diversiteit aan kennis, ervaring te hebben opgedaan en allround inzetbaar te zijn, “van alle markten thuis” te zijn, en me hierbij als een vis in het water te voelen. Héél veel zelf te kunnen doen in mijn eigen bedrijf, omdat het me past en eigen is. Multidisciplinair!

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?Na jarenlang in loondienst te hebben gewerkt, wat best O.K. was hoor, ik er in de loop der jaren achter gekomen ben, dat ik nooit mijn volste potentieel heb kunnen leven en delen met de wereld, en besloten om het roer om te gooien en volledig mijn hart te volgen. Mijn missie is om mensen te mogen begeleiden om zich zo goed mogelijk in hun vel te laten voelen op zowel fysiek, mentaal, als ook op emotioneel/spiritueel gebied. Doordat ik een multidisciplinair mens ben in hart en ziel, kan en mag ik nu volop mijn volste potentieel leven en uitdragen, door o.a. het inzetten van een grote diversiteit aan kennis, ervaring en disciplines om mensen te mogen begeleiden. Mijn werkwijze is eclectisch, wat letterlijk “samengesteld” betekent. Zie het als een kapstok met heel veel jassen, (die me allemaal passen), en waarbij ik juist die jas pak die op dat moment nodig is om het beste resultaat te mogen krijgen. 100% afgestemd op de persoon, dus écht maatwerk

Wat voor een combinaties maak jij in jouw bedrijf?
Zoals in het antwoord hierboven al een deel aangekaart, werk ik eclectisch (samengesteld) waardoor ik alle kennis, ervaring en opleidingen die ik heb gehad nu naadloos kan combineren. Ik zet op fysiek vlak , massagetherapie en stress reducerend bewegen en ademen in (en daar word ik zó blij van)
Op mentaal gebied maak ik gebruik van inzicht gevende en inspirerende gesprekssessies, om meer hartbewustzijn aan te mogen wakkeren. En op emotioneel/spiritueel gebied, gebruik ik energetische sessies als o.a. Reiki, Chakra analyse en re- balancing, regressie en overige hypnotherapeutische vaardigheden. Daarnaast kan ik betreft organisatorisch, administratief en financieel gebied putten uit mijn jarenlange ervaring in de commerciële sector, waardoor ik heel veel in eigen beheer kan doen, dus jaaaaaa een échte multidonna.

Werk je het liefst aan meerdere projecten tegelijk of liever na elkaar? En hoe groot is je behoefte aan afwisseling?
In mijn praktijk zijn het kortere trajecten, met vaak een paar sessies per persoon, en ik vind het héérlijk om de dag zo gevarieerd mogelijk te laten zijn. En dat doe ik ook. Ik geef in de ochtend en avonden vaak body&mind beweeglessen, en overdag massages en eclectische sessies.
Daarnaast organiseer ik regelmatig korte workshops/cursussen. Zó fijn om de afwisseling te hebben, zodat ik wakker, geïnteresseerd en in verbinding met mezelf/mijn hoogste frequentie kan blijven.

Wat is de grootste uitdaging als MultiDonna in je bedrijf en/of in je leven?
Structuur haha! Ik maak echt “to do lijstjes” omdat ik als rasechte HSP-er anders veel te gauw wordt afgeleid en moet blijven bijsturen met mijn (tijds)planning

Wat is je grootste inzicht geweest toen je ‘ontdekte’ dat je een echte MultiDonna bent ?
Dat ik precies goed ben zoals ik ben, en dat als ik vrijelijk ten volste mijn complete potentieel mag en kan leven en uitdragen de wereld in, dit me zoveel energie geeft (i.p.v. dat het me energie kostte om continue aan de kaders van anderen te (moeten) voldoen). Dit is waar ik het voor doe, vanuit mijn hart werken en mensen enthousiasmeren en “aansteken” hiermee.
Het grootste inzicht, is dat nu ik volledig in afstemming leef met mijn ware zelf, dit me energie geeft i.p.v. energie kost, en dat is zó fijn!

Hoe ga je om met verveling in je dagelijkse leven en in je bedrijf?
Gelukkig heb ik daar (bijna)geen last van, en komt het eens vluchtig passeren, dan ga ik mezelf “opladen” in de natuur om ruimte en stilte te creëren, zodat er als vanzelf weer nieuwe inspiratie opdoet. Mindfull wandelen helpt me hierbij

Hoe ga je om met de continue stroom aan ideeën?
Ik zet ze op papier en “orden ze per categorie” zodat ik er een mooie nieuw cursus/workshop etc van kan maken. Ik laat ze even liggen meestal, een dag of wat, en dan komt er meestal gelijk wel een concretere vormgeving, voorwaar en wat ik ermee kan en mag.

Hoe ga je om met een omgeving die jou niet altijd begrijpt?
Ik kan dat heel goed laten voor wat het is, dat is n.l. aan hen en niet aan mij. Wel kan ik goed schakelen naar een andere frequentie, om mee te gaan in de gedachtegang en beleving van de ander, maar ga daarna weer terug naar mijn eigen frequentie, omdat ik dan alleen in mijn eigen energie en kracht kan blijven. En als de ander “zover is” dan komen ze als vanzelf op mijn pad (terug)

Hoe maak je keuzes en waar baseer je deze op? Of pak je elk idee op dat langs komt?
Ik laat een idee binnenkomen, dan laat ik mijn gevoel erover gaan en aansluitend mijn creatief brein, en dan en bedenk ik of het realistisch haalbaar is (en zó zie je heb ik toch écht veel aan mijn diversiteit aan achtergrond)

Hoe zorg je voor een goede work-life balance?
Ik wissel in – en ontspanning gedurende de dag af, zodat ik goed in balans kan blijven, waardoor ik energiek, scherp en fit kan blijven zijn. Daarnaast plan ik mijn weekenden écht vrij, die zijn voor mij en mijn partner. En dan doen we ook écht wat ons energie geeft en waarvan we blij worden, écht quality time dus. En vaak ook heerlijk niksen, niks moeten en in het moment zijn.

Wat doe je het op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? En hoe belangrijk is dit voor je?
Ik streef ernaar om jaarlijks wat cursussen of workshops te volgen om meer verdieping in mijn disciplines te verkrijgen en up to date te blijven. Dit geeft me ook weer nieuwe prikkels, zodat het bruisend blijft

Wat betekent ‘Focus’ voor jou en hoe ga je hiermee om in je bedrijf?
Focus blijft soms nog een klein dingetje, gezien ik makkelijk ben afgeleid. Maar ben me er enorm van bewust en met de juiste tools die ik nu gebruik, gaat het steeds beter om de focus vast te houden

Wat betekent succes voor jou?
Succes betekent voor mij dat ik vanuit mijn hart mijn volle potentieel mag en kan leven, dit mag delen met de wereld en mensen ermee mag “aanraken” Kortom volledig mezelf kunnen zijn en mijn missie vol uit kan dragen. Dan ben ik de beste versie van mezelf, en daar ben ik zielsgelukkig mee.

Een groter succes kan ik me niet wensen!

Hoe stel je prioriteiten in je werk?
Door het dagelijks maken van “to do lists” geef ik alle taken van die bewuste dag een nummer op volgorde van belangrijkheid. Door er vooraf naar te kijken kan ik een soort van “overview” creëren waardoor het duidelijk en behapbaar wordt voor me en dan kan ik de nummers op volgorde van belangrijkheid ervoor zetten en werk ik de “to do” list ook in die volgorde af. Mocht er een taak (of taken) toch niet gelukt zijn, dan plaats ik deze door naar de volgende dag en kijk ik dan weer in de planning van die dag hoe de volgorde van belangrijkheid is en pas ze hier in.

Hoe belangrijk is plannen voor jou? En hoe ver plan je vooruit?
Omdat ik zo makkelijk ben afgeleid en continue nieuwe ideeën en inspiratie binnen krijg, is plannen enorm belangrijk voor me om de structuur en focus vast te houden en zo efficiënt te kunnen werken.

Ik probeer dan ook om een soort “fiets frame” te maken voor de week en de exacte invulling van hoe de “fiets” eruit komt te zien die kan gedurende de week nog wijzigen, de ene keer wordt het een “omafiets” en de andere keer een “racefiets” zodat ik de ruimte hou om mijn creativiteit en ingevingen nog te kunnen implementeren. Zolang het maar een “fiets” blijft kan en mag ik binnen de “kaders” van mijn doelstelling mooi laveren.

Als ik aan je vraag: waar sta je over 5 jaar? Wat doet dat dan met je?
Nog steeds dichtbij mezelf, mijn missie uit te dragen en te delen met de wereld, dat is hard nodig.
En hoe dat concreet vorm gaat krijgen, daar ga ik niet op vooruit lopen, dat vormt zich gedurende de weg die ik bewandel de komende 5 jaar vanzelf wel, precies goed zoals het zijn mag.

Wat is het beste en wat is het slechtste advies dat je ooit hebt gekregen?
Het beste, volg je hart en doe dát wat écht bij je past.
Het slechtste, ondanks dat je het wellicht niet écht leuk vind, toch maar doen voor de “zekerheid” van (schijn) vastigheid.

Wat zou het voor je betekenen als je moet focussen op één ding of kiezen voor een niche?
Prima, zolang ik maar weet dat er wel weer een nieuwe uitdaging te wachten staat erna, zodat mijn creativiteit en mijn maximaal potentieel continue in beweging is en de energie kan en mag blijven stromen.

Waar ben je het meest trots op?
Dat ik weet wie ik ben en waar ik voor sta, en dat ik dit ook ten volste leef en uitdraag, zonder dat ik uit balans raak door “wat een ander vindt” dus in mijn eigen kracht en energie kan blijven, onvoorwaardelijk, en daardoor het grootste cadeau voor mezelf én de ander kan zijn.

Waar moet je volgens jou als multipotential en multipassionate op letten als je een eigen bedrijf start, een of meerdere eigen bedrijven hebt, wel of niet gecombineerd met een baan?
Alert blijven op focus en structuur, zodat je niet “leegloopt”

Welk boek/blog/vlog/podcast heeft je het meest geïnspireerd?
Zielsplan& Zielsbelofte (Annemarie Sips) de roep van de Hooggevoelige vrouw (Tamara Beekmans)
Jan Bomerez, Mahathma Revier- Ontwaken in het nu

Wat is je favoriete quote en waarom?
Leef elke dag alsof het je laatste is en geniet! Om dat het weleens geen morgen zou kunnen worden

Wat is je ultieme tip voor andere MultiDonnas?
Blijf bij je eigen waarheid, en geloof niet wat anderen je vertellen dat dé waarheid is, dat is n.l. hun waarheid en niet de jouwe

Caroline Op den Kelder
Website

P.S. Ken je de MultiDonnas besloten Facebook groep al?
Deze groep zit vol met gelijkgestemde Multipassionates en Multipotentials en hier worden regelmatig tips, blogs en inzichten gedeeld. Meld je gratis aan: MultiDonnas.

Lees ook:

Interview met MultiDonna Annemiek Stam

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op? Ik heb er nooit echt een antwoord op weten te geven. Ik switchte ook continue of zei dat ik het niet echt wist. Ik weet dat ik altijd jaloers was op mensen die bijvoorbeeld met hart en ziel zeiden […]

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven