Interview met MultiDonna Kitty Verboord

Interview met MultiDonna Kitty Verboord

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op?
Zeer stellig Mamma. En daarnaast veearts en advocaat.

Wat voor opleiding(en) of studie(s) heb je gedaan en doe je daar nu nog iets mee?
Nadat ik na 1 jaar stopte met Agrarische Bedrijfskunde heb ik een paar jaar later een avondopleiding Administrateur gedaan. Verder heb ik heel veel cursussen gevolgd op gebied van social media, fotograferen, koken en creatieve cursussen. Sommige zijn afgerond en sommige liggen nog te wachten. Ik doe met allemaal wel iets, maar naar mijn zin niet genoeg.

Wat maakt Multipotentials en Multipassionates volgens jou krachtig?
Ze zijn interessant, verrassend. Vaak doen en weten ze van veel dingen wat af, dus je kunt er alle kanten mee op.

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?
Mijn grootste droom was toch wel moeder zijn, van vier kinderen. Dat zijn er inmiddels vijf. Ik wil dan ook gewoon graag thuis zijn bij en voor mijn kinderen, maar in mijn hoofd kan ik veel meer dan alleen moederen. Op een bepaald moment, na de geboorte van onze derde, wilde ik met die energie toch wat doen, maar wel vanuit huis in de combinatie met de kids. Zo ben ik van een grote webshop, naar een volgende (kleinere) webshop met agentschap gegaan en inmiddels ben ik weer terug bij mijn opleiding en help ik andere ondernemers hun bedrijf achter de schermen te versimpelen. Nu heb ik 2 bedrijven en ik ben mijn persoonlijke blog op dit moment vorm aan het geven naar aanleiding van alle reacties die ik krijg op mijn Instastories. Mijn kinderen zijn mijn rode draad en mijn missie.

Wat voor een combinaties maak jij in jouw bedrijf?
Met mijn bedrijf help ik andere ondernemers overzicht te krijgen in alle randzaken achter de schermen. Denk aan administratie, planningen, nieuwe ideeën of projecten maar ook opslag of inrichting van kantoren. Ik ben een planner, ik overzie en ik maak orde in chaos. Dat is ook wat leuk vind en waar ik goed in ben.

Werk je het liefst aan meerdere projecten tegelijk of liever na elkaar?
Ik werk meestal aan meer dingen tegelijk, maar ik merk de laatste tijd dat dat lastiger wordt. Dan tik ik mezelf op mijn vingers en zeg, Kitty je doet weer 100 dingen tegelijk. Dan ga ik toch echt even terug naar waar ik mee bezig was en dat lukt me steeds beter.

Wat is de grootste uitdaging als MultiDonna in je bedrijf en/of in je leven?
De tijd

Wat is je grootste inzicht geweest toen je ‘ontdekte’ dat je een echte MultiDonna bent?
Dat ik doe zoals ik doe omdat ik een Multidonna ben en niet omdat ik faal of het niet kan.

Hoe ga je om met verveling in je dagelijkse leven en in je bedrijf?
Hmmm, nog niet zoals ik wil. Want ik heb te veel onafgemaakte projecten en soms vind ik dat toch echt wel zonde van mijn tijd en vooral mijn geld.

Hoe ga je om met de continue stroom aan ideeën?
Het lukt me steeds beter om steeds terug te keren naar de kern, terug naar de basis. Ik wil thuis zijn voor mijn kinderen en daarom maak ik bewust een keuze om soms dingen naast me leer te leggen. Misschien ooit, maar niet nu.

Hoe ga je om met een omgeving die jou niet altijd begrijpt?
Gelukkig heb ik hier weinig last van, what you see is what you get. Take it or leave it. Sowieso hou ik van duidelijkheid en als men iets wil weten moeten ze het gewoon vragen. Soms heb ik wel de behoefte om het uit te leggen, daar wil ik me in mijn blog deels ook voor gaan inzetten. Maar ergens denk ik ook vaak: ‘Nou en dit is mijn leven en jij hebt het jouwe, daar hoor je mij ook niet over’. Ik probeer op te pikken van een ander waarvan ik denk dat ik er iets mee kan en ik hoop dat ik zo ook een ander kan inspireren: misschien help ik je en als je er niks mee kan dan laat het lekker gaan.

Hoe maak je keuzes en waar baseer je deze op? Of pak je elk idee op dat langs komt?
Ik volg mijn hart, dat klopt altijd… Puur op intuïtie dus.

Hoe zorg je voor een goede work-life balance?
Plannen plannen plannen.

Wat doe je het op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?
Mediteren en boeken lezen. Ik volg wel eens een cursus. Ik zou heel graag naar Michael Pilarczyk gaan, maar dat lukt nog niet met mijn kleine uk. Persoonlijke ontwikkeling vind ik erg belangrijk, ik kan niet stil blijven staan

Wat betekent ‘Focus’ voor jou en hoe ga je hiermee om in je bedrijf?
Focus? Wat is dat? Nee alle gekheid op een stokje, ik probeer echt steeds beter en meer met 1 ding tegelijk bezig te zijn. Als mijn hoofd te veel aan de wandel gaat ga ik mediteren of strijken. Van strijken word ik altijd zen.

Wat betekent succes voor jou?
Dat een plan slaagt, dat het leven op rolletjes loopt. Als je een doel voor ogen hebt en je werkt daar naar toe op jouw manier en in jouw tijd, zal het altijd lukken. Succes is dichtbij jezelf blijven.

Hoe zou het voor je zijn als je moet focussen op 1 ding?
Daar zou ik enorm gestrest van raken en dan zou ik er heel snel klaar mee zijn. Het lukt me steeds beter om 1 ding tegelijk te doen, maar wel met het vooruitzicht dat ik ook gewoon voor het volgende kan en mag kiezen wanneer ik dat zou willen.

Hoe belangrijk is plannen voor jou? En hoe ver plan je vooruit?
Planning is key. Alles zit bij ons in een vaste structuur, op een vaste tijd. Zeker qua dagelijkse planning. Mijn werkplanning maak ik een week vooruit

Als ik aan je vraag: waar sta je over 5 jaar? Wat doet dat dan met je?
Aan de ene kant geeft me dat rust en aan de andere kant benauwd het me. Ik weet heel goed waar ik aan het einde van mijn leven wil zijn, ik kan dat precies voor me zien. Aan de andere kant zit dat pad er tussen in, dat is wat ik (nog) niet goed in de smiezen heb. Als je me naar dat pad vraagt krijg ik het benauwd.

Wat is het beste en wat is het slechtste advies dat je ooit hebt gekregen?
Het slechtste is dat je moet focussen op 1 ding en dat je je passie moet volgen, in de zin dat dat maar 1 ding is (zoals alle goeroe’s dat zeggen óók Michael). Het beste advies, volg je hart dat klopt altijd.

Waar ben je het meest trots op?
Mijn gezin.

Waar moet je volgens jouw als multipassionate op letten als je een eigen bedrijf start?
Op jezelf, dat je dichtbij jezelf blijft en goed voor jezelf zorgt.

Welk boek/blog/vlog/podcast heeft je het meest geïnspireerd als
Jij Dionne… na de eerste keer dat ik jou ontdekte viel er een last van mijn schouders en nu bekijk ik alles vanuit een ander oogpunt. Het mag en het kan, ik luister nu ook op een andere manier naar Michael (die voor mij een grote inspiratiebron is).

Wat is je favoriete quote en waarom?
Volg je hart, dat klopt altijd

Wat is je ultieme tip voor andere MultiDonnas?
Blijf dichtbij jezelf, jij kent jezelf het beste. Het is jouw leven, leef het op jouw manier. Leef je mooiste leven!

Kitty Verboord
Website
Website
Website

P.S. Ken je de gratis MultiDonnas besloten Facebook groep al?
Deze groep zit vol met gelijkgestemde Multipassionates en Multipotentials en hier worden regelmatig tips, blogs en inzichten gedeeld. Meld je gratis aan: MultiDonnas.

Lees ook:

Interview met MultiDonna Annemiek Stam

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op? Ik heb er nooit echt een antwoord op weten te geven. Ik switchte ook continue of zei dat ik het niet echt wist. Ik weet dat ik altijd jaloers was op mensen die bijvoorbeeld met hart en ziel zeiden …

Interview met MultiDonna Annemiek Stam Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven