interview met MultiDonna Maria Wijnmaalen

Interview met MultiDonna, Maria Wijnmaalen

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden?
Ik wilde heel graag moeder worden, én ook dat ik kon toveren, zodat alles wat ik wenste in vervulling zou gaan.

Wat voor opleiding(en) of studie(s) heb je gedaan en doe je daar nu nog iets mee?
Internationaal management en marketing. Ook heb ik veel diverse trainingen gevolgd; zo heb ik samen met mijn man de opleiding beroepsgoederenvervoer gedaan, om hem te ondersteunen. 2003 ben ik met de avatar trainingen gestart. En dat was aanleiding om als zzp-er te starten. Door de Avatar trainingen ging ik mezelf beter begrijpen en kon ik meer vanuit mijn gevoel en intuïtie handelen. Daar heb ik mijn MultiDonna-zijn geaccepteerd, zonder dat ik wist dat ik dàt was. Daarnaast snoep ik hier en daar van een trainingsdag/congres/opleiding die me op dat moment interesseert. Bijvoorbeeld drie middagen ‘macht en verandering’ of zes maanden ’transitie management’ of een congres ‘huiselijk geweld’. Ik denk dat ik dit jaar nog start met HBO Psychologie. Voor mij zijn opleidingen een groei in mijn kwaliteiten die ik overal inzet.

Wat maakt Multipotentials volgens jou krachtig?
Overal kunnen aansluiten, veel ballen in de lucht houden en onconventionele oplossingen toepassen. Oplossingen binnen het ene werkgebied kunnen vaak ook gebruikt worden in een andere. Je bent dan de verbindende schakel tussen verschillende disciplines, juist omdat je je kan voegen binnen die verschillende disciplines. Nu ik dit zo zeg ervaar ik eigenlijk geen verschillende disciplines of grenzen. Voor mij is het één.

Ik heb niet een zakelijke en privé identiteit. Door geen scheiding te hebben, ervaar ik dat ik altijd al mijn kwaliteiten tot mijn beschikking heb. Ook al mijn belemmeringen en beperkingen, maar daar werk ik dan weer doorheen tijdens een Avatar training. Natuurlijk zijn er wel te respecteren afspraken. Ik werk bijvoorbeeld ook nog in loondienst, daar ‘verkoop’ ik niet mijn eigen ding. Wel weet mijn ‘baas’ wat ik allemaal doe en word ik vaak ingezet voor cliënten waar ‘mijn eigen ding’ juist meerwaarde heeft.

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?
Omdat ik zo enthousiast was over de Avatar trainingen ben ik een eigen bedrijf gestart zodat ik de trainingen kon gaan geven. Maar niet alleen daarom, ik ben ook een echte wereldverbeteraar en als ‘Sociaal makelaar’ heb ik me altijd hard gemaakt voor de zwakkeren in de maatschappij. Als ik iets ècht wil is mijn drive unstoppable.

Wat voor combinaties maak jij in jouw bedrijf met je opleidingen en passies?
Als sociaal makelaar ondersteun ik mensen/gezinnen in de ruimste zin die er is. Eigenlijk doe ik ALLES wat er nodig is om hun leven (weer) op de rit te krijgen. Ik zie ook geen grens in wat ik wel/niet kan/mag doen, behalve dat ik MIJN gevoel volg. Naast deze activiteiten geef ik af en toe een avatar training, heb ik een stichting, organiseer ik workshops, werk ik aan een project en doe ik iets met catering. Ik heb 1 vaste catering klant waar ik geheel de vrije hand krijg, dat is een creatieve uitlaatklep. Ik zou voor geen goud elke week 3 catering opdrachten willen hebben, maar zo’n 10x per jaar wel.

Hoe groot is je behoefte aan afwisseling?
Ik werk het liefst aan meerdere projecten naast elkaar, achter elkaar, door elkaar. Het maakt me niet uit. Wat ik wel heel fijn vind is als iets ‘afgesloten’ kan worden. Dat mogen ook tussenstappen zijn, maar een oneindig project gaat bij mij op een gegeven moment ‘knellen’.

Wat is de grootste uitdaging als MultiDonna in je bedrijf en/of in je leven?
Mensen kunnen me niet altijd bijhouden wat soms het prettig samenwerken in de weg staat. Ik heb een project gedaan met vier andere meiden en dat heb ik grotendeels gedragen. Ik had er zelf geen moeite mee dat ik zoveel op mijn bordje schepte tijdens het project, maar de rest vond het lastig dat ik zoveel deed. Niet zozeer dat ik het gras voor hun voeten wegmaaide, maar zij voelden zich dan schuldig dat zij niet zoveel deden. Zelf vond ik het helemaal geen probleem. Gelijk en ongelijk zijn voor mij interessante begrippen, dat je niet allemaal evenveel doet hoeft helemaal niet ongelijk te zijn. Iedereen doet wat hij/zij kan, toch? Dat is voor mij meer gelijk.

Wat is je grootste inzicht geweest toen je ‘ontdekte’ dat je een echte MultiDonna bent?
Ik ben nie gek nie.

Hoe ga je om met verveling in je dagelijkse leven en in je bedrijf?
Verveling komt zelden voor, eigenlijk ben ik al gestart met iets anders voordat verveling de kans krijgt. Maar ik heb ook wel periodes dat ik heel bewust niet met iets nieuws start, om tot rust te komen, dan omarm ik juist die verveling. Mijn hobby is borduren. Ik ben nu met een heel groot werk bezig met de kleinste kruissteekjes, dat is een jaren project maar voor mij een soort meditatie. Gewoon doorgaan dan komt het ooit klaar. Voorwaarde is wel dat ik het plaatje leuk vind!

Hoe ga je om met de continue stroom aan ideeën?
Ik probeer ze direct te implementeren in de lopende activiteiten. Sommige liggen nog ‘op de plank’ maar zitten wel in mijn hoofd en wachten op een groen licht.

Hoe ga je om met een omgeving die jou niet altijd begrijpt?
Meestal trek ik me er niet zoveel van aan. Eigenlijk snap ik ook wel dat ze mij niet begrijpen. Ik snap mezelf ook niet altijd, maar heb mezelf daarin wel 100% geaccepteerd. Juist daardoor accepteren anderen mij ook beter. Ik zoek wel aansluiting met ‘gelijkgestemden’, er moeten er wel een aantal zijn die me helemaal snappen/accepteren.

Hoe maak je keuzes en waar baseer je deze op? Of pak je elk idee op dat langs komt?
Ik pak niet per se alles op, maar sla het zeker wel op, je weet maar nooit…. Keuzes maak ik op gevoel, gekruid met gezond verstand. Daarbij is geld nooit mijn primaire drijfveer. O en kiezen is voor mij altijd heel erg moeilijk geweest, dus heb ik altijd naar creatieve oplossingen gezocht om dat niet te hoeven doen zodat het niet of/of was maar en/en. En dat heeft mij veel opgeleverd.

Hoe zorg je voor een goede work-life balance?
Pffffff, daar ga ik geregeld nat. Dat grenzeloze is hier dan weer niet zo helpend. Ik voel pas dat het uit balans is als het al zover is en dan is het tijd voor correctie. Gelukkig heb ik een echtgenoot die mij met al mijn (on)hebbelijkheden accepteert en bij alles ondersteunt, ook als het gaat om weer de balans te vinden.

Wat doe je het op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? En hoe belangrijk is dit voor je?
Minimaal 2x per jaar volg ik nog een Avatartraining om mezelf ‘bij te schaven’ en scherp te houden. Het toffe van Avatar is dat de training steeds hetzelfde is, maar omdat je groeit als mens komen er elke keer weer nieuwe ‘groeigebieden’ naar boven waar ik aan kan werken. Daarnaast doe ik regelmatig een supervisie sessie en heb wat sparringpartners.

Wat betekent ‘Focus’ voor jou?
Focus gaat over het richten van aandacht op wat je wilt bereiken. Er zijn ALTIJD goede excuses om iets niet te doen (geen zin, geen tijd, geen geld, geen hulp…).
Er is altijd één reden om het wel te doen: ‘IK wil het doel bereiken’. Ik ben geen beelddenker maar een gevoelsdenker, ik heb snel een gevoel van wat het eindresultaat moet zijn en ga net zolang door of zoek net zo lang, tot het klopt.

Wat betekent succes voor jou?
Het beoogde resultaat behalen. Twee jaar geleden heb ik daar het doel bij gekoppeld dat ik er ook een volwaardig inkomen uit wil halen. Dit is niet altijd even makkelijk geweest maar dit jaar gaat als een tierelier.

Hoe stel je prioriteiten in je werk?
Dat vind ik een uitdaging… Ik stel zo min mogelijk uit wat ik nu kan doen. Ik gebruik graag lijstjes en heb een agenda waar ik alles in noteer. Ik kan ook altijd alles terugvinden. Prioriteiten stel ik vaak op gevoel en afhankelijk van deadlines.

Wat zou het voor je betekenen als je moet focussen op één ding of kiezen voor een niche?
Binnen dat ene ding zou ik vast ruimte vinden om verschillende dingen te doen.

Hoe belangrijk is plannen voor jou? En hoe ver plan je vooruit?
Ik probeer speelruimte in mijn agenda te houden. Ik word kriegel als ik een te volle week heb. Juist het adhoc kunnen schakelen maakt het voor mij gemakkelijker om te doen wat nodig is.

Als ik aan je vraag: waar sta je over 5 jaar?
Hmmmmmm, dan sta ik ergens anders dan waar ik nu sta, maar woon ik nog wel in dit zelfde huis met mijn huidige echtgenoot. Huis en haard zijn oersterk en geven mij de stabiliteit om te doen wat ik doe. Ik kan er op terugvallen.

Waar ben je het meest trots op?
Op mijn kinderen ben ik het meest trots. Twee jaar geleden zijn ze een maand samen gaan backpacken is Zuid-Afrika. Zowel mijn man als ik komen uit een moeilijk gezin en wij hebben geen goede relatie met onze broers/ouders. Zij zijn allemaal gescheiden, wij zijn de enige die nog bij elkaar zijn. Ik moet daarbij wel bekennen dat wij waarschijnlijk de eersten zouden zijn geweest als het gaat om scheiden als ik geen Avatartrainingen had gedaan. Ik was niet echt blij met mezelf en behoorlijk onaardig in mijn relatie. Dat onze kinderen samen op vakantie gingen en het zo goed met elkaar hadden was als een kers op de taart van mijn moederschap.

Waar moet je volgens jouw als multipotential en multipassionate op letten als je een eigen bedrijf start?
Geloof in jezelf, volg je hart en zoek aansluiting met gelijkgestemden.

Welk boek/blog/vlog/podcast heeft je het meest geïnspireerd?
De talk van Emily Wapnick: Why some of us don’t have one true calling.

Wat is je favoriete quote en waarom?
‘Nee heb je, ja kan je krijgen’. Ondersteunt mijn opportunisme.

Wat is je ultieme tip voor andere MultiDonnas?
Doen! Laat je vooral niet tegenhouden door wat anderen vinden of wat je eigen mind aan argumenten/obstakels verzint. Je mind DAT BEN JIJ! Laat het voor je werken en niet tegen je.

Maria Wijnmaalen
Website

P.S. Herken jij jezelf in het verhaal van Maria?  Word dan gratis lid van de besloten Facebookgroep vol met Multipassionates en Multipotentials?

Lees ook:

Interview met MultiDonna Annemiek Stam

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op? Ik heb er nooit echt een antwoord op weten te geven. Ik switchte ook continue of zei dat ik het niet echt wist. Ik weet dat ik altijd jaloers was op mensen die bijvoorbeeld met hart en ziel zeiden […]

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven