Interview met MultiDonnas Karolien Compiet

Interview met MultiDonna Karolien Compiet

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op?
Ja, dat werd vaak gevraagd. Ik wist er ook altijd een antwoord op. Heel veel antwoorden zelfs, haha. Maar wat eigenlijk altijd terug bleef komen, is advocaat of psycholoog/psychotherapeut.

 

Wat voor opleiding(en) of studie(s) heb je gedaan en doe je daar nu nog iets mee?
Ik heb mijn opleiding niet afgemaakt. Helaas kwam ik er pas na school achter dat ik hoog begaafd ben en dat mijn problemen daardoor ontstonden. Men zag mij als een erg vervelende leerling, die altijd weerwoord had. Op een gegeven moment is mij vriendelijk verzocht niet meer terug te komen.

Ik heb wel thuisstudies gedaan in de richting van tekstschrijven/communicatie en psychologie. Ik doe daar zeker nog wat mee.

 

Wat maakt Multipotentials volgens jou krachtig?
Het feit dat het potentieel breder is dan bij andere mensen. Maar natuurlijk is dat ook meteen de valkuil: elk potentieel benutten lukt vaak niet, waardoor je blijft rondhoppen.

 

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?
Uhm, ik weet niet echt anders. Mijn ouders hadden een eigen bedrijf, waarvan ik na school deel ging uitmaken. Ik heb nadien, toen ik verhuisde van België naar Nederland, wel tijdelijk voor een baas gewerkt. Maar daar werd ik niet gelukkig van. Ik voelde me erg opgesloten en afgebakend. Dat was dus ook de reden om weer voor mezelf te beginnen. Mijn (of ons, ik werk samen met mijn man) eerste bedrijf was in dezelfde branche als mijn ouders.

Mijn zin om te werken drijft me elke dag. Ik heb niet echt een missie. Of je moet plezier in je werk hebben en houden als echte missie zien.

 

Wat voor een combinaties maak jij in jouw bedrijf met je opleiding(en), interesses, passies en je brede ervaring?
Niet zozeer combinaties, gewoon veel verschillende bezigheden: ik werk vooral als copywriter/tekstschrijver/redacteur. Daarnaast ben ik coach (voor hoogbegaafden, hoogsensitieven en zakelijke coach). Bovendien werk ik als (IT) consultant en geef ik allerlei workshops (webdesign, schrijven en computer gerelateerd, zoals bijvoorbeeld over Excel).

 

Werk je het liefst aan meerdere projecten tegelijk of liever na elkaar? En hoe groot is je behoefte aan afwisseling?
Werken aan meerdere projecten naast elkaar zie ik als een must. Mijn behoefte aan afwisseling is heel erg groot. Na een paar dagen word ik al erg onrustig.

 

Wat is de grootste uitdaging als MultiDonna in je bedrijf en/of in je leven?
Mijn nieuwsgezindheid. Als ik iets heb uitgedacht/uitgewerkt, wil ik weer naar het volgende gaan. Gelukkig is dat met schrijven veel minder het geval, maar ik moet echt wel zorgen voor de nodige ‘nieuwigheden’ daarnaast.

 

Hoe ga je om met verveling in je dagelijkse leven en in je bedrijf?
Ik verveel me nooit. Ik zorg voor de nodige afwisseling, waardoor verveling niet ontstaat.

 

Hoe ga je om met de continue stroom aan ideeën?
De goeie schrijf ik op, de andere laat ik verder stromen.

 

Hoe ga je om met een omgeving die jou niet altijd begrijpt?
Ik heb weinig sociaal contact dat niet zakelijk gerelateerd is. De mensen waar ik wel veel mee omga zijn vrijwel allemaal (ongeveer) hetzelfde.

 

Hoe maak je keuzes en waar baseer je deze op? Of pak je elk idee op dat langs komt?
Mijn brein maakt de definitieve keuze. Ik kijk dus naar de levensvatbaarheid van een idee en ga er pas mee aan de slag als ik ervan overtuigd ben dat het werkt. Ondanks alles houd ik niet van risico’s. Ik pak dus nog geen 5% van de ideeën op die voorbijkomen.

 

Hoe zorg je voor een goede work-life balance?
Uhm, niet echt. Ik werk te veel. Maar ik ‘verplicht’ mezelf om elke avond een half uur met mijn kinderen tv te kijken en minstens een half uur te lezen. Niet gecombineerd, haha.

 

 Wat doe je het op het gebied van persoonlijke ontwikkeling?
Ik blijf me inlezen over heel veel onderwerpen. Ik vind het erg belangrijk om van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te blijven.

 

Wat betekent ‘Focus’ voor jou en hoe ga je hiermee om in je bedrijf?
Dat ik verplicht (van mezelf dus) af en toe met bepaalde zaken moet bezig zijn, voor een bepaalde periode.

 

Wat betekent succes voor jou?
Gelukkig zijn met hetgeen ik doe. En natuurlijk ook een beetje geld verdienen daarmee.

 

Hoe stel je prioriteiten in je werk?
Moeilijke vraag, aangezien ik dit behoorlijk gevoelsmatig doe. Ik kijk natuurlijk ook naar de deadlines die verschillende projecten hebben. Maar verder zit er niet echt een structuur in.

 

Hoe belangrijk is plannen voor jou? En hoe ver plan je vooruit?
Ik plan als het moet en zo ver vooruit als het moet. Plannen is voor mij niet belangrijk, eerder een noodzakelijk kwaad. Ik krijg de kriebels van verplichtingen en zodra iets in een planning zit, voelt het als een verplichting.

 

Als ik aan je vraag: waar sta je over 5 jaar?
Dan krijg je geen uitgebreid of duidelijk antwoord van me, want ik kijk vrijwel nooit zo ver vooruit.

 

Wat is het beste en wat is het slechtste advies dat je ooit hebt gekregen?
Geen idee. Ik doe niet zo heel veel met advies, haha.

 

Waar ben je het meest trots op?
Mijn kinderen. Maar als het mezelf betreft: dat ik doorzettingsvermogen heb laten zien toen het moest. Als het echt aan de orde is, kan ik ook mijn aandacht bij één project houden. Kost echter wel zo veel puf, dat ik er lang van moet bijkomen.

 

Waar moet je volgens jouw als Multipotential en Multipassionate op letten als je een eigen bedrijf start?
Gebruik toch vooral je verstand. Je gevoel laat je TE veel overspringen van het een naar het ander. Een heel klein beetje structuur is vaak toch wel aan te raden, haha.

 

Welk boek/blog/vlog/podcast heeft je het meest geïnspireerd als MultiDonna?
Ik haal niet vaak inspiratie bij andere mensen.

 

Wat is je ultieme tip voor andere MultiDonnas?
Gebruik je verstand!

 

Karolien Compiet
tekstbureau.venefica.nl
compiet-coaching.nl

 

P.S. Ken je de MultiDonnas besloten Facebook groep al?
Deze groep zit vol met gelijkgestemde Multipassionates en Multipotentials en hier worden regelmatig tips, blogs en inzichten gedeeld. Meld je gratis aan: MultiDonnas.

Lees ook:

Interview met MultiDonna Annemiek Stam

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op? Ik heb er nooit echt een antwoord op weten te geven. Ik switchte ook continue of zei dat ik het niet echt wist. Ik weet dat ik altijd jaloers was op mensen die bijvoorbeeld met hart en ziel zeiden […]

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven