Interview met MultiDonna Sylvia van Ostende- de Blouw

Interview met MultiDonna Sylvia van Ostende

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op?
Ja, maar dat veranderde steeds van juf naar restauranteigenaar, van kok naar bedrijfsleider, omdat ik telkens andere dingen zag die ook leuk waren.

 

Wat voor opleiding(en) of studie(s) heb je gedaan en doe je daar nu nog iets mee?
Koksschool, management assistente. Bedrijfskunde en IT-certificeringen. Ik maak iedere dag  gebruik van de opgedane kennis maar geloof meer in de kracht van ervaring. Ik ben niet goed in leren voor examens en droge stof, meer iemand van de praktijk. Ik ben een autodidact.

 

Wat maakt Multipotentials volgens jou krachtig?
Voor mij is dat snel kunnen schakelen, veel verschillende ervaringen samenbrengen en een brugfunctie vervullen. Een brede kennis i.p.v. dieptekennis.

 

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen? Wat was voor jou de reden? Of hoe ben je op het idee gekomen? Wat drijft je, heb je een missie?
Ik ben een eigen bedrijf begonnen omdat ik ontslagen was. Als ZZP-er ben ik gedreven doordat ik niet vast zit in een bepaald stramien.  Mijn missie is doen wat ik leuk vind en leuk vinden dat ik verschillende dingen mag doen met mijn vele talenten.

 

Wat voor een combinaties maak jij in jouw bedrijf met je opleiding(en), interesses, passies en je brede ervaring?
Ik werk in de IT als consultant, project manager en trainer, daarnaast geef ik workshops schilderen. Omdat ik goed ben in organiseren organiseer ik voor de stichting waar ik voorzitter van ben, tuinconcerten en kunst activiteiten. Ik ben muzikaal aangelegd en organiseer etentjes i.c.m muziek, hierbij komt mijn koks studie zeker van pas. Die passie muziek komt van pas als  manager van o.a. een muzikaal duo. Daar combineer ik weer IT website bouwen met marketing, management, coaching en boekingen. Omdat ik van netwerken houd en graag mijn kennis deel ben ik coördinator geworden in Drenthe van een landelijk netwerk voor vrouwen ‘Bites en business’. Als ik even tijd over heb schrijf ik aan mijn tweede roman.

 

Werk je het liefst aan meerdere projecten tegelijk of liever na elkaar? En hoe groot is je behoefte aan afwisseling?
Ik doe veel verschillende dingen tegelijk, zodat ik lekker kan combineren. Een paar uur met het een bezig zijn en dan schakelen naar het andere. Zo benut ik al mijn talenten op de manier die ik fijn vind. Die afwisseling maken het juist uitdagend voor mij.

 

Wat is de grootste uitdaging als MultiDonna in je bedrijf en/of in je leven?
Alles draaiende houden, niet meer dingen aannemen dan ik aankan, hoewel de verleiding groot is. Mijn enige ‘angst’ is ziek worden. Niet dat ik ervan wakker lig maar af en toe sta ik erbij stil en probeer daarom veel met mijn multitalent dochter te delen. Hopelijk kan ze iets voortzetten als ik het niet meer kan.

 

Wat is je grootste inzicht geweest toen je ‘ontdekte’ dat je een echte MultiDonna bent ?
Dat ik mag zijn wie ik ben, ik daar inmiddels super trots op ben en ik het daardoor steeds leuker vind.

 

Hoe ga je om met verveling in je dagelijkse leven en in je bedrijf?
Het is een tijd geleden dat ik me verveeld heb….. Ik heb er lang over gedaan om te beseffen dat ik een MultiDonna ben. Ik heb sinds een paar jaar, de voor mij, ideale combi gevonden dus vervelen doe ik mij niet meer.

 

Hoe ga je om met de continue stroom aan ideeën?
Ik heb altijd een boekje bij me en ik noteer dingen in mijn telefoon, vaak geeft dat al iets meer rust. Maar heel eerlijk; soms wordt ik ook ongeduldig omdat ik iets gelijk wil neerzetten. Omdat dit simpelweg niet altijd gaat, spreek ik mezelf toe, geduld en vertrouwen te hebben.

 

Hoe ga je om met een omgeving die jou niet altijd begrijpt?
Als mensen me niet begrijpen leg ik het uit en verwijs ze naar mijn website. Door die te maken heb ik meer rust gekregen. Ook helpt het dat mijn partner mij juist leuk vind om alles wat ik doe. Wat een ander er verder van vindt, vind ik minder interessant.

 

Hoe maak je keuzes en waar baseer je deze op? Of pak je elk idee op dat langs komt?
Ik check het bij mijn partner, bekijk hoeveel tijd het kost en of het me energie kost of oplevert. We bespreken of het er nog bij kan ja of nee.

 

Hoe zorg je voor een goede work-life balance?
Vaker vakantie nemen. Liever 3 x 1 week dan 3 weken achter elkaar. Dan krijgt mijn lijf meer rust en dus mijn hoofd ook en ben minder vaak moe. Ook een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of kapper is een rustpunt in mijn drukke schema.

 

Wat doe je het op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? En hoe belangrijk is dit voor je?
Iedere dag leer ik. Als autodidact is Google mijn beste vriend, indien nodig of als ik meer wil weten volg ik workshops, die zijn meer praktisch gericht.

 

Wat betekent ‘Focus’ voor jou en hoe ga je hiermee om in je bedrijf?
Focus betekent voor mij dat mijn IT werk altijd voorop staat omdat ik daarmee het geld moet verdienen om de andere leuke dingen te doen. Ik kan snel schakelen en me dan focussen op waar ik dan mee bezig ben. Ik ben een kei in improviseren.

 

Wat betekent succes voor jou?
Ik ben graag succesvol en sta graag in de schijnwerper. Grootste wens is om op een groot congres spreker te zijn. Dat zie ik als ultiem persoonlijk succes. Wat doe je daarvoor om daar te komen? Wachten op het juiste moment, ik ben ervan overtuigd dat het eraan zit te komen.

 

Hoe stel je prioriteiten in je werk?
Analyseren en luisteren naar mijn gevoel.

 

Hoe belangrijk is plannen voor jou? En hoe ver plan je vooruit?
Plannen is zeer belangrijk wanneer het gaat om dingen die je vooruit weet, die zet ik in mijn agenda zodat ik de rest kan improviseren.

 

Als ik aan je vraag: waar sta je over 5 jaar? Wat doet dat dan met je?
Dan denk ik: over 5 jaar doe ik nog steeds dingen die ik leuk vind om te combineren, daar word ik blij van. Hoe ouder ik wordt, hoe mooier en rijker het leven en de mensen om mij heen.

 

Wat is het beste en wat is het slechtste advies dat je ooit hebt gekregen?
Beste advies: je zelfvertrouwen bepaalt in grote maten in hoeverre je jezelf kunt zijn. Slechtste advies: ga nu eens 1 ding doen waar je heel goed in wordt.

 

Waar ben je het meest trots op?
De combinatie van dingen die ik doe en wat ik bereikt heb ondanks de vele tegenslagen. Door mijn positieve instelling en vechtlust ben ik er altijd bovenop gekomen.

 

Waar moet je volgens jouw als multipotential en multipassionate op letten als je een eigen bedrijf start, een of meerdere eigen bedrijven hebt, wel of niet gecombineerd met een baan?
Dat het goed voelt. Doe wat je wilt zolang het goed voelt, als dat niet het geval is: analyseer en maak een nieuw plan.

 

Wat is je favoriete quote en waarom?
Dwarsliggers houden de trein op de rails en wind mee is wind tegen als je de andere kant op wil. Waarom? Ook al ben je anders; je bent een schakel in het geheel. Het is maar net hoe je naar dingen kijkt of iets mee of tegenzit.

 

Wat is je ultieme tip voor andere MultiDonnas?
Blijf in contact met je gevoel zodat je kunt aanvoelen wat bij jou past op dit moment en wat niet. Het is soms even zoeken en goed jezelf observeren. Bespreek met vriend, vriendin of iemand die je vertrouwd waar je over twijfelt en neem uit ieder gesprek/advies mee wat jij wil. Blijf oefenen en jezelf uitdagen om te leren. Hiermee leer je jezelf steeds beter kennen, krijg je (meer) zelfvertrouwen en hierdoor wordt ik gelukkiger. Dat gun ik jou ook.

 

AANVULLEND
Ik noem mezelf een multitalent

 

Sylvia van Ostende – de Blouw
Website 
www.duosistersister.nl, www.laurarts.nl, www.eenreisvolherinneringen.nl, www.bitesenbusiness.nl locatie Drenthe.

 

P.S. Ken je de MultiDonnas besloten Facebook groep al?
Deze groep zit vol met gelijkgestemde Multipassionates en Multipotentials en hier worden regelmatig tips, blogs en inzichten gedeeld. Meld je gratis aan: MultiDonnas.

Lees ook:

Interview met MultiDonna Annemiek Stam

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op? Ik heb er nooit echt een antwoord op weten te geven. Ik switchte ook continue of zei dat ik het niet echt wist. Ik weet dat ik altijd jaloers was op mensen die bijvoorbeeld met hart en ziel zeiden …

Interview met MultiDonna Annemiek Stam Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven