Nee zeggen terwijl je JA bedoelt kosten bergen energie

Ja zeggen terwijl je nee voelt, kost bergen energie

Ik kon er enorm tegenaan hikken, had er buikpijn van en kon er van wakker liggen.
Wetende dat je ergens NEE tegen gaat zeggen én wetende dat het wellicht verkeerd gaat vallen……

Het leek een enorme berg waar ik overheen moest voordat ik dat ene woord kon zeggen: NEE.
Alle scenario’s kwamen langs:

Stel je nou eens voor dat ze boos worden

Stel je nou eens voor dat ze teleurgesteld zijn

Stel je nou eens voor dat ze me niet meer vragen

Stel je nou eens voor dat ze me een egoïst vinden

Stel je nou eens voor dat ze me flauw vinden

Stel je nou eens voor dat ze me inflexibel vinden

En vul het lijstje maar verder aan…..


Bergen energie heeft het me gekost, al die beren op de weg die ik eerst moest verslaan, voordat ik dat ene woordje NEE kon zeggen.

Als ik terugkijk dan bleken die beren eigenlijk veel minder groot te zijn dan ik vooraf dacht. Ik vulde alles in voor anderen, ik dacht voor anderen……En waarom deed ik dat? Omdat ik ergens diep van binnen ook zo over mezelf dacht; flauw, egoïstisch, inflexibel, teleurgesteld in mezelf, etc. Dit inzicht heeft me ervan bewust gemaakt dat ik echt met mezelf aan de slag moest wilde ik op een natuurlijke en krachtige manier dat ene woordje NEE kunnen zeggen.

Dat ‘met mezelf aan de slag gaan’ heeft ervoor gezorgd dat ik nu NEE kan zeggen zonder eerst al die beren op mijn pad te moeten verslaan waardoor ik veel meer energie overhoud voor de dingen die ik belangrijk vind ik mijn leven en daardoor ook meer kan genieten.

Wil jij ook van die ‘beren’ af?
 
Dan heb ik nu iets leuks voor je. Een online training waarin je leert hoe je beter je grenzen kunt aangeven en bewaken. Je leert in deze training hoe je nee zegt en je komt erachter dat het eigenlijk veel minder moeilijk is dan je tot nu toe hebt gedacht.

Lees alles over de training: Leer je grenzen aangeven.

Liefs Dionne


Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven