curology-29wToZsX0Is-unsplash

Krijg jij nauwelijks reacties op je berichten op Social Media?

Heb je het gevoel hebt dat niemand je berichten en blogs leest en dat je voor Jan Piet Snot schrijft?

Dit had ik echt willen weten de beginjaren van het ondernemerschap, toen ik het super spannend vond om nieuwsbrieven, blogs en Social Media posts te schrijven. Je legt namelijk je ziel en zaligheid in een tekst, je deelt deze vervolgens met je volgers en er komt geen enkele reactie. AUCH. Op zo’n moment schieten je emoties alle kanten op en je hoofd maakt overuren:

  • Ik kan niet schrijven
  • Zie je nou wel, niemand zit hier op te wachten
  • Ik ben niet goed genoeg

Bij anderen zie je wél altijd reacties voorbijkomen op Social Media maar bij jou gebeurt er niets. Dat is zoooo frustrerend, vooral omdat je je ziel en zaligheid erin hebt gestopt. Ik kan dat gevoel zo weer oproepen.

Ik heb ooit een coach gehad die tegen me zei:
Reageert er niemand op jouw berichten of nieuwsbrieven? Bij mij altijd! Dan doe je toch iets niet goed. 

Dat geeft een goed gevoel, maar niet heus.
Ik dacht echt dat ik iets fout deed, dat ik het totaal niet had begrepen en dat niemand op mijn berichten zat te wachten. Wat deed ik vervolgens: ik ging analyseren hoe zij dan haar nieuwsbrieven schrijft en ging het ook op die manier proberen. Volslagen zinloos, maar dat soort dingen doe je als je onzeker bent. Je denkt dat de ander de waarheid in pacht heeft en jij er niets van snapt. Je maakt jezelf onnodig klein door te gaan vergelijken. En dan ga je ook nog eens de manier en de schrijfstijl van de ander toepassen terwijl deze totaal niet bij je past. Ik ben niet van de vette worsten voorhouden of gouden bergen beloven, maar ik ging het wel doen omdat ik zag dat het bij de ander effect heeft. NIET DOEN DUS. WERKT NIET.

Ik zal nooit vergeten dat op een gegeven iemand tegen kwam die zei: “Dionne, ik ben zo blij met je nieuwsbrieven. Ik print ze uit en neem ze mee in bad’. Zij heeft nooit gereageerd op Social Media of op mijn nieuwsbrieven. Maar het stuk tekst wat ik met liefde en plezier geschreven heb, was zeker wel binnen gekomen bij haar. Dus ik deed niets ‘fout’.”

Schiet je ook weleens in de twijfel? Haal dan de focus weer terug naar jezelf, blijf trouw aan jezelf. En realiseer je het volgende. Er zijn wel degelijk mensen die je berichten lezen, maar er wordt niet altijd op gereageerd. 

Bedenk je dan: 

HET WORDT IN BAD GELEZEN!

Wat mij ontzettend veel inzicht heeft gegeven is te weten wat voor type ondernemer ik ben. Wat bij me past en wat niet. Hoe wil ik zichtbaar zijn? In de 6 weekse MultiDonnas Tribe ga ik je hier ook meer over vertellen in een Facebook live. Zodat jij ook veel beter weet wat voor jou werkt en wat niet. Trouw blijven aan jezelf, dichtbij jezelf blijven als ondernemer is essentieel om ook op lange termijn plezier te houden in wat je doet. 

Deze 6-weekse training zit overigens boordevol met Facebook live sessies. Geen droog online programma, maar volop interactie. Waarom? Omdat het veel leuker is om te volgen, de energie blijft hoog en je raakt niet gedemotiveerd. Ennuh ….. niet geheel onbelangrijk: ik vind het superleuk om op deze manier mijn kennis en ervaring met je te delen. 

Doe je mee? We starten met een toffe groep. De inschrijvingen komen binnen en we gaan er echt een feestje van maken met elkaar in de Tribe. En als een echte Tribe zitten we straks met elkaar, bij mij thuis, rond het kampvuur om verhalen te delen en ervaringen uit te wisselen. Hoe tof is dat?

Lees meer over deze 6 weekse training: MultiDonnas Tribe.
En vergeet niet dat de korting slechts tijdelijk geldig is.

Dionne

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven