Spelen met het leven door Grietje Voeten

Boek Blog ‘Spelen met het Leven’ van Grietje Voeten

Geschreven door Charlotte Swolfs

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik toch (eindelijk) het boek ‘Spelen met het leven‘ mocht uitpakken en tot me kon gaan nemen. Zo heerlijk voelbaar hoeveel liefde en zaligheid er door Grietje in is gelegd of misschien wel (alleen maar) in is gestroomd. De speelsheid spat er vanaf; de kaft en de o zo leuke tekeningetjes verblijden je meteen! Ik las het boek in twee delen. Ik merkte bij mezelf tijdens het lezen twee sensaties op: een jubel-gevoel “ja, geef me meer, meer, meer”. 

Om die reden ben ik halverwege even gestopt omdat ik nog wat tegoed wilde houden en de verdieping van de informatie en oefeningen wilde ontvangen. De tweede sensatie was: “als dit echt zo makkelijk kan, waarom dan nog zo bekrompen denken en beleven?”. Ik testte het meteen uit door voor me te zien hoe makkelijk ik het tweede deel van het boek tot me kon nemen, op een ochtend dat mijn drie jonge kinderen vaak rond 7u al wakker zijn en de dag met ‘aan staan’ begint. Ik formuleerde een zinnetje als: “ het zou leuk zijn als ik dit boek nu met veel plezier binnen kan laten komen”. En ja hoor, precies in dit moment kwam de boel hier later op gang en had ik tot negen uur de ruimte! Die kleine flintertjes van vrijheid smaken naar meer. 

Ik ben nieuwsgierig naar het kruimelpad van geluk. De laatste jaren heb ik mijn bewustzijn verruimd en verrijkt en ook het beeld denken komt nu vlot in een flow. Het boek herinnerde me weer aan de essentie van mijn zijn en het belang van deze uitplug-tijd: wie ben ik als ik al mijn rollen even vergeet en mijn beperkende jassen afdoe? Ik zie het als een proces van rups naar vlinder, waarbij ik nu (inmiddels) kan zeggen dat de fase van rups en cocon ook zo waardevol en juist voedend zijn geweest (ook al voelde dat lang niet altijd zo)! 

De zachte en liefdevolle benadering van Grietje is voelbaar in het boek ‘Spelen met het leven‘ en enorm ondersteunend. Dat we geboren zijn voor geluk spreekt me enorm aan en maakt me blij. En tuurlijk hoort daar een golfje weerstand bij, de monkey-mind die er van alles van vindt, maar juist door te oefenen wordt de verbinding met je levenskracht/bron-energie sterker en sterker. Je bent in ieder moment weer nieuw, zo geruststellend! 

De tips, adviezen en oefeningen in het boek zijn daarbij zeer helpend. Waarom zouden we het onszelf nog moeilijker maken door oneindig bezig te blijven met analyseren of oplossen terwijl we ‘alleen maar’ een (met een glimlach) een sprong in het diepe hoeven te maken en met ons hart mogen ervaren keer op keer hoe dat is? Bij het lezen van dit cadeau aan de wereld voel ik werkelijk met welke bezieling het is geschreven. En ik kan uit ervaring zeggen dat mijn lichtje letterlijk is aangestoken door deze vibes.

Juli 2020
Charlotte Swolfs

Lees ook:

Boek Blog ‘De Maagd is terug’ van Christine Pannebakker

Ik zat wat verveeld te surfen op Facebook. Had even geen zin om me ergens in te verdiepen. Hmm, een filmpje. Ik zag een kathedraal, vurige vlammen met de tekst ‘Ontsteek vandaag jouw vuur’ en de naam Jeanne d’Arc. Deze combi deed me uit mijn suffe houding omhoog komen. Klik, laat eens zien ….. en ze …

Boek Blog ‘De Maagd is terug’ van Christine Pannebakker Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven