Multipassionate MultiDonna comfortzone

mijn eigen FAME moment lag buiten mijn comfortzone

Win – win situatie
Het voordeel van uit je comfortzone stappen is dat het nooit en te nimmer verkeerd kan aflopen. Ofwel je gaat iets doen wat je doodeng vindt en komt erachter dat dat het gaafste is wat je ooit gedaan hebt (en je hebt het geflikt!!!). Of je komt erachter dat je het toch tegenvalt… Want als het dat laatste betreft, dan ben je toch maar mooi blij dat je het hebt gedaan om erachter te komen dat die speciale droom niet voor jou is weggelegd…. Dus het is eigenlijk altijd een win – win situatie! 

De dag dat ik uit mijn comfortzone stapte….

beleefde ik mijn eigen moment van Fame!

Mijn hele leven had ik op mijn to-do-list staan dat ik ooit nog eens iets wilde gaan doen met musical. Dat leek mij helemaal geweldig. In mijn jeugd was de serie Fame mijn favoriet! Heerlijk, al die leuke mensen op zo’n toffe school waar alles om dansen, zingen, acteren en muziek draaide. Werkelijkheid was, dat ik nog nooit in mijn leven ook maar iets had gedaan met dans en zang, laat staan met acteren! Oké, af en toe gekke accentjes en typetjes nadoen met een vriendin maar dat was het enige en altijd veilig binnenshuis. In de zomer van 2009 kwam mijn grote kans. Ik woonde op dat moment in het buitenland en dacht: als ik het nu niet doe (hier kent toch bijna niemand me) dan doe ik het nooit meer. En het kwam toevallig ook op mijn pad, ik was bevriend geraakt met een stel wat in NL ook in de musical wereld had gewerkt en zij gaven een musical cursus. 

“Mijn eigen Fame”

Twee weken lang hadden we elke avond les in zang en dans en daarna een optreden in het plaatselijke theater. Super spannend, en tegelijk ook super leuk! Ik heb echt veel geleerd en een hoop lol gehad in die 2 weken. Ook een heleboel leuke nieuwe mensen leren kennen (wat ook weer heel handig is als je in het buitenland woont!). Heel leuk om te doen maar ik kwam er gaandeweg achter dat het niet mijn talent is om te zingen en tegelijk dansjes te doen met de rest van de groep. Wat is dat moeilijk zeg! Alleen het zuiver zingen al, laat staan dat je ook nog een choreografie moet onthouden… Ik mocht de coupletten van een liedje van ABBA solo zingen, wat natuurlijk een hele eer was, maar ook extra spannend was! Ik ging er helemaal voor! Elke dag oefenen in de auto, mijn kinderen konden elk woordje meezingen (en waren het al snel zat). 

Optreden

Na twee weken oefenen was op zaterdagavond het optreden in het theater. Die zaal liep langzaam vol, er konden zo’n 250 mensen op de tribune. En zenuwachtig dat ik was! We hadden niet echte kostuums maar iedereen was gevraagd in het wit te komen. Na lang wachten in de kleedkamers waar de temperatuur aardig opliep konden we eindelijk het podium op. We waren in 2 groepen verdeeld, de volwassenen en de kinderen. De kop was eraf, het eerste gedeelte met de volwassenen ging goed. Mijn solo van ABBA met een aantal van onze groep als achtergrondkoor ging gelukkig ook goed. Ik moest wel mijn perfectionisme opzij zetten want helemaal zuiver was het niet, maar ik was in ieder geval NIET de tekst vergeten 😉 

Daarna waren de zenuwen gelukkig ook een stuk minder. De kinderen waren aan de beurt en wij mochten achter de coulissen wachten. Aan het einde van de show was er nog een finale met de hele groep, wat voor mij persoonlijk echt heel gaaf was. We mochten o.a. een nummer van Fame doen! Daar heb ik enorm van genoten, ook omdat de ontlading groot was en de opluchting dat het allemaal goed was verlopen! 

Na de show kreeg ik heel veel leuke reacties. Ook (achteraf gezien) grappige opmerkingen zoals “Wat knap dat je dat durft!”. Beetje in de categorie “Wat kan ze hockeyen he?!” hahaha!

Al met al een super mooie ervaring. Ik heb veel geleerd over zingen en dansen en hoe moeilijk dat is! En ook dat die droom eigenlijk niet echt iets voor mij is… En dat is ook helemaal goed, ben juist blij dat ik het nu weet en trots op mezelf dat ik het geprobeerd heb! 

Cisca van de Kamp

P.S. Wat is jouw ervaring met uit je Comfort Zone stappen?
Wil jij ook graag je ervaring delen met andere MultiDonnas en er een blog over schrijven? Stuur dan een mail. Ik ben benieuwd wat het jou heeft gebracht.

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Cisca Kamp

Als grafisch vormgever help ik bedrijven en particulieren met het vinden van hun mooiste ontwerp. Dat kan een logo of hele huisstijl zijn, maar ook persoonlijke kunst, illustraties en producten. En daarbij gebruik ik de kleur en vorm die het beste bij jouw thuis of bij jouw bedrijf past waardoor die unieke stijl het mooist naar voren komt!

Cisca Kamp

Als grafisch vormgever help ik bedrijven en particulieren met het vinden van hun mooiste ontwerp. Dat kan een logo of hele huisstijl zijn, maar ook persoonlijke kunst, illustraties en producten. En daarbij gebruik ik de kleur en vorm die het beste bij jouw thuis of bij jouw bedrijf past waardoor die unieke stijl het mooist naar voren komt!

Scroll naar boven