christopher-windus-Swfc6shtGP4-unsplash

Heb je ook een opgesloten gevoel door Corona?

Voel jij je ook een beetje opgesloten?
Veel mensen ervaren momenteel door de Corona een gevoel van verlies van vrijheid.
Wat kun je dan doen?

-Focus je op de dingen waar je wel invloed op hebt.

Het is zo zonde van je energie om je te focussen op dingen waar je niks aan kunt doen, waar je geen invloed op hebt. Verspilde energie. Ik kijk al jaren geen nieuws op t.v. maar lees de volgende dag op internet het belangrijkste nieuws. Dat is meer dan genoeg om op de hoogte te blijven en zo houd ik de collectieve angst die er nu heerst, buiten me.

Ik vraag me elke dag af: ‘Wat kan ik vandaag doen voor mezelf, mijn partner, kinderen, ouders en vriendinnen?

-Visualiseer positieve dingen

Kijk terug naar fijne momenten die zijn geweest, zie ze voor je, voel hoe je je toen voelde. Beleef het moment weer helemaal opnieuw. Ik weet zeker dat je je daarna weer een stuk fijner voelt.

-Ga dagdromen over de toekomst

Waar droom je van als alles mogelijk is? Als er geen enkele beperking is.
Wat zou je dan in de toekomst willen doen? Ga vervolgens helemaal naar dat gevoel. Alsof je daar al bent. Wat zie je dan, hoe voel je je dan, wat straal je uit, wat ben je dan aan het doen?

-Ben dankbaar

Kijk eens om je heen waar je dankbaar voor bent. Wat je allemaal wel hebt en wel kunt doen. En hoe fijn dat eigenlijk is.

-Geniet van de kleine dingen

Er is zoveel om ons heen waar we van kunnen genieten. Wat we voorheen als normaal beschouwden en waar we niet bij stilstonden. Maar er is zoveel nog wel waar we van kunnen genieten.
Een vogel op de tak, de bloesem en knoppen van een boom, een kaarsje dat brand, de kleuren van de zonsopgang, etc.

-Zoek humor op

Ik zag net een prachtige quote langskomen: When life hurts, humor is a lifesaver.
Kijk eens wat je kunt doen om wat meer humor in je leven te brengen. Is er een bordspel waar je smakelijk bij kunt lachen. Een film die je met z’n allen kunt kijken boordevol humor.
Het maakt niet uit wat het is, maar ga er bewust naar op zoek.

-Doe eens iets voor een ander

Wanneer je anderen blij kunt maken, vult dat je eigen hart met liefde en dankbaarheid.
Bij ons is er een soort van traditie aan het ontstaan. We zetten zo’n drie keer per week iets bij de voordeur voor onze ouders. De ene keer is dat een maaltijd, de andere keer taart of een bloemetje.
Mijn moeder zei laatst: het lijkt wel Sinterklaas.

-Pak een oude hobby op of start een nieuwe

Mijn dochter heeft op school ooit leren breien, ze is begonnen met een sjaal. En haar oma heeft haar nu gevraagd om pannenlappen te haken. Zij blij en oma blij. Vervelen is niet nodig. Er is zoveel mogelijk. Alles kun je tegenwoordig digitaal leren. En er is heel veel gratis te vinden op internet. Ik ben bijvoorbeeld begonnen met het handelen in crypto. Kijk eens wat je al hebt liggen aan hobby’s en hoe je kunt uitbreiden.

-Maak het extra gezellig in huis

Dek de tafel uitgebreid, steek kaarsjes aan, maak eens iets anders en probeer nieuwe gerechten uit. Doe leuke dingen samen. Voel de warmte in huis alsof het een koude winteravond is waar iedereen gezellig binnen zit bij wijze van spreken rondom het haardvuur. Creëer dezelfde gezelligheid.

-Pak een foto album

En ga babyfoto’s bekijken met elkaar. Gegarandeerd dat er veel oooohs en aaaaahs komen.
Een moment om weer samen te genieten.

-Ga online ‘daten’ met familie en vrienden

Je kunt via skype, via zoom en via Facetime een heel fijn contact hebben met familie en vrienden. We hebben laatst geborreld met mijn zwager, schoonzus en hun kinderen. Zelfs mijn zoon in Argentinië was er online bij. Het was echt supergezellig. Ik was afgelopen week jarig en heb vriendinnen uitgenodigd voor een virtuele koffie. Voordat we begonnen heb ik een taartje bij ieder van hen voor de deur gezet. Zo hebben we heerlijk kunnen kletsen en samen taart gegeten. En gisteren appte een andere vriendin, zullen we binnenkort een keer gezellig met elkaar online eten. Jullie koken voor jezelf en wij ook en zo kletsen we bij.

-Denk eens aan de mensen die het echt moeilijk hebben

Kijk eens om je heen naar de mensen die ziek zijn, of waarvan mensen in hun omgeving zijn overleden. Of waarvan het inkomen is weggevallen. Wat hebben wij dan eigenlijk nog veel mooie dingen om ons op te richten.

-Draai het gevoel van vrijheidsbeperking om

Kun je het gevoel van beperkte vrijheid ombuigen naar de vraag: welke kansen biedt deze situatie nu?
Waar de ene deur dicht gaat, kan er weer een andere open gaan. Als je je focust op deze vraag kun je de situatie veel positiever bekijken.
Al deze dingen helpen mij om me niet beperkt te voelen in mijn vrijheid.
En dat maakt het leven in de huidige situatie een stuk fijner.

Wat doe jij momenteel om je gevoel van vrijheid te behouden?

Dionne

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven