Leer je grenzen bewaken MultiDonnas

Wat voor voorbeeld geef je aan je kids over grenzen bewaken?

Wat leer jij je kinderen eigenlijk over grenzen bewaken?

Ben jij een ‘voorbeeldige’ ouder als het gaat om grenzen bewaken en aangeven?

Sta jij er eigenlijk weleens bij stil hoeveel je als ouder doorgeeft aan je kinderen? Ik heb veel mooie voorbeelden gehad maar nooit een goed voorbeeld als het gaat over het bewaken van grenzen. Ik heb het mezelf eigen moeten maken. En dat is een hele lange weg geweest met vallen en opstaan.

Ik moet je eerlijk toegeven dat ik ook niet altijd het goede voorbeeld heb gegeven aan mijn kinderen (inmiddels 18, 23 en 25 jaar).

Als ik toen wist wat ik nu weet, had ik het echt anders gedaan. Ik zie het vooral terug bij mijn jongste, die heeft nog het beste voorbeeld gehad en kan ook het beste zijn grenzen bewaken. Ik kan mijn eigen ontwikkeling terugzien in hoe mijn kinderen met hun grenzen omgaan. Bijzonder toch?

Heb jij er weleens over nagedacht wat voor voorbeeld je bent voor jouw kids als het gaat om het bewaken van je grenzen? Mooi onderwerp om de komende week eens over na te denken. Zeg jij tegen iedereen JA? Ga je in op alle uitnodigingen? En doe je dat omdat je het zelf wil of vanwege de sociale druk? Ben je vooral bezig om te voldoen aan de verwachtingen van anderen, cijfer je jezelf gemakkelijk weg of sta je ook stil bij jouw eigen behoeften?

Daarom deze vraag aan jou: wat laat jij aan je kinderen zien als het gaat om het bewaken van grenzen.
Wil je ze dit voorbeeld geven of wil je graag een ander voorbeeld geven, maar weet je niet hoe dat moet?

Liefs Dionne

P.S.In de online training ‘Leer je grenzen bewaken‘ leer jij stap voor stap hoe jij je grenzen kunt voelen, aangeven en bewaken.
En alles wat je daarover leert kunt je weer doorgeven aan je kinderen. Door gewoon het goede voorbeeld te geven.

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven