Daar stond ik dan met mijn blos bloemen

Daar sta je dan met je bos bloemen

Ik was bij een vriendin geweest, zij is psycholoog en bood me spontaan aan om een EMDR-sessie te doen. Vaak wordt EMDR toegepast bij trauma’s maar je kunt het voor veel meer doeleinden inzetten. Ook bijvoorbeeld bij een sterke belemmerende overtuiging die zo nu en dan weer eens de kop opsteekt en me behoorlijk in de weg zit op mijn pad naar een lichter leven: ‘Alleen met hard werken kun je een succesvol bedrijf bouwen’.

Tijdens de EMDR-sessie, gebeurde er heel veel en vond er een flinke verschuiving plaats. Heerlijk, weer wat opgeruimd!

Ik voelde op dat moment zoveel dankbaarheid voor mijn vriendin, dat ik na afloop besloot om naar de bloemenwinkel te rijden en een prachtige bos magnolia takken voor haar (en ook een voor mezelf) kocht.

Ik wilde de bloemen bij de voordeur zetten en dan een appje sturen dat er een verrassing staat.

Leuk idee, maar het liep anders.
Mijn plan liep in duigen, want net op het moment dat ik bij haar aankom, stapt ze in haar auto. Toen ze mij zag stapte ze meteen weer uit en ze liefdevol: ‘Deze bos bloemen neem ik niet aan’. Je mag echt leren om onvoorwaardelijk te ontvangen.

Ik waagde nog een poging door te zeggen: ‘Ik heb voor mezelf ook een bos gekocht hoor, deze zijn voor jou’. Maar voordat ik het wist lag de bos bloemen weer in mijn auto. Er was geen discussie mogelijk! Klaar.

Ontvangen Dionne, zonder voorwaarden.
Dat was de boodschap. BAM. Raak!

Want als ik iets moeilijk vind dan is het wel onvoorwaardelijk ontvangen. Als je kijkt naar waar ik vandaan kom is er al een mega groot verschil. Ik was een 100% pleaser, een gever en dacht alleen maar aan anderen. Ik had geen aandacht voor mijn eigen behoeften.
Ik was al trots dat ik naast een bos bloemen voor mijn vriendin er ook een voor mezelf had gekocht. En toch mag ik hier nog een stap in zetten. Dat werd me even heel duidelijk gemaakt door mijn vriendin! Heel duidelijk.

Ik droop af met mijn staart tussen mijn benen, met twee mooie bossen magnolia takken die ik thuis met een glimlach op mijn gezicht in een vaas heb gezet. Dank je wel lieve vriendin voor deze belangrijke levensles.

Ga maar eens onvoorwaardelijk ontvangen.

Hoe gemakkelijk gaat dit jou af?
Lukt het je al of is het voor jou ook nog een uitdaging?

Dionne

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven