artem-beliaikin-8AsKha7aIvk-unsplashkopie

Kies je voor avontuur of voor routine?

‘If you think adventure is dangerous, try routine, it is lethal’.
Paulo Coelhoe

Deze quote vind ik geweldig!
Ik vind avontuur heerlijk. Avontuur is voor mij bijvoorbeeld iets nieuws starten. Reizen en nieuwe werelden ontdekken. In het diepe springen en kijken waar ik uitkom. Nieuwe trainingen ontwikkelen, mezelf ontwikkelen, iets nieuws leren, etc.

Het staat voor zoveel!
Waar staat avontuur voor jou voor?

Is routine erg dan?
Nee hoor, want als er teveel routine is, word ik vanzelf onrustig en zoek ik het avontuur wel weer op. Of het nou gaat over mezelf, mijn relatie of mijn bedrijf, zodra er teveel routine is dan gaat het ergens kriebelen en weet ik dat het weer tijd is voor avontuur.

Een groot avontuur
En misschien denk je nu dat mijn leven een groot avontuur is en er totaal geen rust is…. nou dat avontuur vraagt ook om een tegenpool en dat is rust. Dus ik zorg dat ik dit ook creëer naast avontuur. Het bewaken van mijn grenzen helpt me hier enorm bij!

Ik kan steeds blijer worden van routine. Het is een teken dat het tijd is om te evalueren. Past dit nog bij me? Wil ik dit blijven doen? Wat kan ik aanpassen om het wel te kunnen blijven doen? Is het tijd om over te stappen naar iets anders.

Ik leer mezelf steeds beter kennen en herken al heel snel de eerste tekenen van routine, het is nog maar een fluistering. Maar ik weet waar dit naar toe leidt! Dus waarom zou ik wachten tot ik totaal geen plezier meer heb in wat ik doe?

Moet ik dan alles steeds weer omgooien?
Het is niet nodig om altijd totaal iets anders te gaan doen. Soms zijn een aantal aanpassingen al voldoende om de demotiverende routine te voorkomen.

Wat zijn voor jou signalen dat routine op de loer ligt en hoe ga je daarmee om?

Lieve multigroet,

Dionne

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven