MultiDonnas Multipassionate saboteurs

Ik was aan het bekvechten

‘Verbind je niet met het werkpaard maar juist met de zachtheid in je Dionne’ zei ze tegen me.

Als ik dat werkpaard in mij zou moeten omschrijven dan is het een grote knol met van die stevige behaarde poten, gespierd lijf en een enorme drive om hard te werken. Een flinke kop groter dan ik. Trots, gefocust, strijdvaardig en recht op zijn doel af! Geen ruimte om te lummelen maar actie.

Dat werkpaard in mij weet feilloos wat er nodig is om mijn doelen te behalen. Maar mijn lijf protesteert en zegt: doe nog maar even wat rustiger aan. Je hebt wat meer tijd nodig om bij te tanken, om alles wat er gebeurd is een plek te geven.

Je moet van goeden huize komen om dat werkpaard in mij te temmen. En ik wil ook zorgvuldig omgaan met haar omdat ze me ook al ontzettend veel heeft gebracht.

Waar anderen opgeven, gaan wij door.
Waar anderen zeggen we gaan linksom, gaan we samen rechtsom.
Waar anderen zeggen: ‘Het kan niet’, gaan we samen nog harder.
Mijn werkpaard en ik, wij zijn een dijk van een team.

Maar soms zijn er momenten in je leven die juist vragen om een stapje terug te doen. Dat had ik afgelopen weken. En dan zijn mijn werkpaard en ik even een minder goed team. Dan bekvechten we wat af.

Zo was ik vanochtend aan het bekvechten. Want vandaag is de laatste dag dat de deuren van de derde ronde van de Mix & Match Club in 2019 open staan. Dé gelegenheid om iedereen die last minute alsnog wil instappen een reminder te sturen.

En daar herinnert mijn werkpaard mij heel graag aan: ‘Kom Dionne, we gaan er nog even tegenaan, Hop Hop’.

Maar mijn lijf zegt iets anders: ‘Ga maar gewoon even op de bank zitten met een kopje soep en dan komt de inspiratie voor die mail vanzelf wel’. ‘NEE’ roept het paard. ‘Niets gaat vanzelf, je moet er keihard voor werken’.

En ik denk weer aan die bloedmooie maan vanochtend, waarvoor ik in mijn nachthemd op blote voeten naar buiten rende. De maan die drie woorden voor me had: vertrouwen, rust en intuitie.

Daar heb ik mijn werkpaard niet voor nodig.

Mijn werkpaard, soms mijn maatje en soms mijn saboteur, zet ik weer even in de wei. En ik focus me op hoe ik me wil voelen: LICHT, VRIJ, RUSTIG EN VOL VERTROUWEN.

Dionne

P.S. Ben je op zoek naar een groeiversneller voor je Multipassionate bedrijf?
Kijk dan eens bij de MultiDonnas trainingen

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven