Wat doe je eigenlijk. Wat moet je daar nou op antwoorden als multipassionate

Wat doe je eigenlijk? Nou… heb je even

‘Ik bied niet 1 dienst aan Dionne in mijn bedrijf, maar wel 6′

‘En als ik dan op een netwerkbijeenkomst ben dan weet ik gewoon niet wat ik moet zeggen. Ik hoor mezelf dan wel het rijtje opnoemen met wat ik allemaal doe maar ik hoor mezelf ook een soort van langzaam gaan stotteren. Het is wel heel veel wat ik opnoem. Ik zou graag heel duidelijk kunnen vertellen in een paar zinnen wat ik precies doe. Zonder dat ik concessies doe in mijn aanbod, want ik word van alles blij en kan er goed van leven nu’.

Dit was één van de vragen uit de MultiDonnas mastermind die vorige week is gestart. Een mooie vraag die veel Multipotentials en Multipassionates zullen herkennen. Vooral zij die kiezen voor een Multifocus in hun bedrijf.

En de meeste business coaches (die zelf geen idee hebben van hoe een Multipassionate in elkaar zit) zullen daar op antwoorden: ‘Je moet een keuze maken’. Ik zeg: ‘Ontdek het overkoepelend thema in je bedrijf, de rode draad die al jouw diensten met elkaar verbindt’. Ik noem het de kapstok van je bedrijf.

De kapstok is de basis van je bedrijf, de stabiele factor. Daaraan kun je verschillende producten of diensten hangen en daarin ook wisselen als je dat zou willen. Als iemand je dan vraagt: ‘Wat voor een bedrijf heb jij?’, dan praat je in eerste instantie over je kapstok. Je zogenaamde pitch is kort, krachtig, enthousiast, helder en geloofwaardig. Stotteren is niet langer nodig.

Er is al vaak aan me gevraagd: ‘Maar wat is dan de rode draad in mijn bedrijf Dionne?’.

Dat is soms best een zoektocht en daar kan ik vaak geen direct antwoord op geven. Er zijn namelijk verschillende rode draden, verschillende opties. Wil je graag het overkoepelende thema ontdekken in jouw bedrijf? We kunnen in een ‘Brainstorm’ sessie samen op zoek gaan naar de rode draad in jouw bedrijf, de kapstok. Zodat jij niet meer met een mond vol tanden staat als iemand je vraagt wat je precies doet. En ook op je website helder kunt communiceren waar je voor staat ondanks je bredere aanbod. Zodat je weer geloofwaardig bent als ondernemer.

Wil je meer weten over deze ‘Brainstorm’ 1 op 1 sessie? Kijk dan op Samen brainstormen.

Dionne

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven