Ondernemerslessen voor Multipassionates

Brrrr hier krijg je toch de bibbers van…

Na twee dagen in de regen gereden te hebben komen we aan in Portugal op de plek waar we een maand verblijven voor onze eerste workation. Werken en vakantie vieren tegelijk. Ik ben allang geleden gestopt met denken in OF-OF. Ik word veel gelukkiger van EN-EN. Ik weet dat dit niet alleen voor mij zo is, maar voor veel Multipassionates ook zo werkt. 

Maar ik dwaal af… 
We zijn bij ons huis en openen de deur naar de tuin, de zon lacht ons tegemoet en we zien een zwembad. Het eerste wat ik eruit flap is: ‘Ik ga elke ochtend een duik nemen’. Me niet realiserend dat het hier ’s nachts gewoon vriest. Maar daar kom ik snel genoeg achter tijdens mijn eerste ochtendduik in dat ijskoude zwembad (5 graden). Toch besluit ik om dit mini avontuur met mezelf aan te gaan. Tijdens de workation in Portugal begin ik mijn dag in ijskoud water.

En weet je wat ik ontdekte?
Dat er in dat ijskoude water behoorlijk wat ondernemerslessen zitten die ik graag met je deel!

Koud water en de ondernemerslessen


1. Comfortabel zijn in het oncomfortabele
Ik kan je een ding vertellen, die paar minuten in dat water zijn verre van comfortabel. En toch is het mogelijk om je comfortabel te voelen als je je focust op je ademhaling en je lichaam. 

Hoe vaak komt het voor dat je je in je bedrijf ergens oncomfortabel bij voelt, omdat het bijvoorbeeld spannend is of de eerste keer dat je iets doet? Je kunt dan twee dingen doen: 
– eruit stappen (vluchten)
– erbij blijven (voelen)
Wat denk je dat het meest waardevol is voor je bedrijf?

2. Jouw gedachten zijn niet de waarheid
Het is een grote mindf*ck in dat water. Je hoofd roept alleen maar: ‘Stap uit dat water, dit is niet gezond, dit trekt je lijf niet, je bent gek’. Als je niet naar die stemmetjes in je hoofd luistert maar uit je hoofd stapt en weer verbinding maakt met je lichaam, dan blijkt er eigenlijk niets aan de hand te zijn, behalve dat het koud is. Punt.

Hoe vaak komt het voor dat je dingen in je bedrijf niet doet die je eigenlijk wel zou willen doen, puur vanwege dat getetter in je hoofd dat vaak niet eens de waarheid is?

3. Grenzen verleggen
Dingen doen die je normaal niet doet maakt dat je zelfvertrouwen groeit. En het mooie is dat als je op éen vlak je grenzen gaat verleggen, dat andere vlakken gaan meebewegen. Sinds ik elke ochtend in dat koude water lig, lijken veel dingen die ik voorheen spannend of lastig vond, nergens meer over te gaan. Ik kan veel meer dan ik denk.

Je kunt veel meer dan je denkt. Als je hierover nadenkt, wat zou dit dan betekenen voor je bedrijf?

4. Commitment
Elke ochtend, weer of geen weer, regen of zon, vriezen of dooien, het maakt niet uit. Ik stap in dat water. Ook al heb ik er geen zin in. En reken maar dat ik dit soort momenten heb gehad. En dan kan ik twee dingen doen:
– afhaken (dat kan best voor een keertje, wetende dat het vaak niet bij die ene keer blijft).
– met ‘tegenzin’ doen. 
Dat laatste heb ik gedaan en weet je dat juist deze momenten vooral voelen als een overwinning. Een overwinning op mezelf. Ik heb ervaren hoe gemakkelijk het eigenlijk is om die tegenzin opzij te zetten en het gewoon te doen. Want ondernemen is niet alleen maar leuk (tenzij je alles wat je niet leuk vindt uitbesteedt).

Wat zou er veranderen in je bedrijf als je je echt aan iets commiteert!

5. Fitter en energiek
Ondernemen vraagt een lange adem. Het is zo gemakkelijk om jezelf te verliezen in je werk. Er moet nog zoveel gedaan worden….. En ondertussen negeer je de signalen van je lichaam en is er weer een dag verstreken zonder te werken aan je fysieke gezondheid. Ik heb ervaren wat deze ochtendbaden met me doen en voel me veel fitter en energieker. Dat betekent dat ik ook veel meer inspiratie en zin heb om te werken. Ik ben dus productiever.

Wat zou het voor jou betekenen als je fitter en energieker zou zijn? Zou dit je bedrijf ten goede komen?

6. Mini avontuur
Ik heb ervaren wat een mini avontuur van 30 dagen met me doet. Een nieuwe uitdaging, een nieuw experiment en nieuwe ervaring. Daarmee voed ik het stuk in mezelf wat daar behoefte aan heeft. Ik kan dat telkens in mijn bedrijf opzoeken, maar ik kan dat ook buiten mijn bedrijf zoeken, wetende dat het ook doorwerkt in mijn bedrijf. Want….. the way you do one thing is the way you do everything.

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven