Multipassionate in business

MultiDonnas zijn vrouwelijke ondernemers die niet in het hokje van één passie per persoon passen.

Je hebt 1001 ideeën en het ene idee heb je nog niet in de wereld gezet of het volgende dient zich al weer aan. Je ziet overal mogelijkheden en kansen. Je behoefte aan afwisseling is groot en omdat je nieuwsgierig bent aangelegd wil je graag nieuwe dingen leren, ontdekken en creëren.

Focussen op één ding of kiezen voor een niche werkt niet voor jou.

Dat heeft totaal niets te maken met dat je een flierefluiter bent die maar wat doet. Of een opgever bent. Jouw brein is anders ontwikkeld dan iemand die het fijn vindt om zich te specialiseren in één onderwerp en daar jaar in en jaar uit mee bezig te zijn. 

Dat betekent overigens niet dat je een generalist bent en veel van weinig weet. Doordat je zo vaak opnieuw aan iets bent begonnen, pak je heel snel nieuwe dingen op. En duik je wel degelijk de diepte in.

 

Don't fight your natural capacity to be in your element"

Veranderende maatschappij

Als Multipassionate kan het een behoorlijke uitdaging zijn om staande te blijven in een maatschappij waarin specialiseren de norm is geworden.

Maar wat velen niet weten is dat een Multipassionate is een enorme aanwinst voor de maatschappij! En dat de kwaliteiten van deze veelzijdige vrouwen meer en meer erkend worden:

  • Je bent flexibel en schakelt snel
  • Je hebt meerdere passies, interesses en talenten
  • Je hebt een enorme kennis en ervaring verzameld
  • Als iets je interesseert ga je er 100% voor
  • Je pakt snel nieuwe dingen op omdat je gewend bent om vanaf nul te beginnen
  • Pippi Langkous mindset: ik heb het nog nooit gedaan maar denk wel dat ik het kan
  • Je bent leergierig en wil jezelf blijven ontwikkelen
  • Je bruist van de ideeen en ziet overal mogelijkheden en kansen
  • Je houdt van vernieuwing
  • Je kunt goed out of the box denken en verbindingen leggen

Multipassionate ondernemer

Als Multipassionate ondernemer focus je je niet op één ding maar is er een MULTIFOCUS in je bedrijf.

Daardoor loop je niet het geijkte pad van A naar B maar neem je regelmatig een afslag. Je hebt de vrijheid nodig om je om allerlei vlakken te kunnen ontwikkelen. Dan ben je pas in je element.

Wie is Dionne

Na een aantal business coach trajecten gevolgd te hebben, was ik geen happy ondernemer meer. Ik kreeg waardevolle adviezen maar ook adviezen waar ik totaal niet mee uit de voeten kon zoals:  'Je moet een niche zoeken, je moet focussen, specialiseren, kiezen en hoge prijzen vragen'. Ik heb het allemaal gedaan en geprobeerd vol te houden. Maar ik liep vast, voelde me gevangen in mijn eigen bedrijf, verloor mijn creativiteit en enthousiasme. Ik was mezelf kwijt. Het ging tegen mijn ware natuur in.

Volg je ware natuur
Tot ik een drastisch besluit nam en besloot alle adviezen overboord te gooien die niet bij me pasten en een bedrijf op te bouwen waarin ik volledig mezelf kon zijn. Zonder concessies. Waarin ik mijn ware natuur kon volgen. En dat is de beste beslissing geweest ooit. Mijn bedrijf groeit als nooit tevoren en ik kan nu volledig mezelf zijn. Ik doe wat ik leuk vind en waar ik goed in ben en heb losgelaten hoe het 'moet' en hoe het 'hoort'. Wat een feest. 

Mijn veelzijdigheid mag er zijn en ik loop heerlijk mijn eigen pad.

Nu jij!

Ben je een Multipassionate ondernemer en kun je wel wat ondersteuning gebruiken bij het bouwen van een bedrijf dat naadloos aansluit bij je veelzijdige persoonlijkheid?

Waarin je meerdere producten en diensten aanbiedt in plaats van focust op één ding of één niche.

Als Business en Brainstorm coach help ik jou  met veel plezier verder. Kijk eens bij mijn aanbod of er iets bij zit waar je toevallig behoefte aan hebt op dit moment.

Scroll naar boven