De onweerstaanbare drang naar verandering

De ontembare drang naar verandering

Een Multipassionate vriendin van me vertelde onlangs over haar drang naar verandering. Ik vroeg haar om een stukje hierover te schrijven:

“Opeens… voel ik dat er iets anders moet. Alles is zo saai, zo statisch.
Wacht even, als ik nou ….

(Sjouw sjouw, schuif schuif, zweet zweet.)

Ja! Dit is het! Dit is het helemaal!

Tevreden kijk ik naar mijn huiskamer. De eettafel haaks tegen de muur, de servieskast naast de keuken, de zithoek bij het raam. Perfect. Een heel andere kamer is het nu en ik voel de energie gewoon stromen – ik word er vrolijk van! De hele week ben ik blij, want telkens kom ik beneden en zie ik het weer: alles op een andere plek, zo leuk en fris en mooi! Wat een toffe woonkamer, met deze indeling. De week erna valt het me wat minder op. De week daarna ben ik alweer vergeten dat ik heb staan sjouwen met alle meubels. En zo gaan er een paar weken voorbij zonder dat ik me al teveel druk maak over waar alles staat.

En dan opeens… voel ik dat er iets anders moet. Alles is zo saai, zo statisch.

Wacht even, als ik nou …. (Sjouw sjouw, schuif schuif, zweet zweet.)

Ja! Dit is het! Dit is het helemaal!

Dit verhaal gaat natuurlijk oneindig lang door. Mijn meubels hebben op alle plekken in mijn kamer gestaan. Vrienden en familie snappen er soms niks van: ‘Maar je zei toch dat die vorige indeling perfect was? Waarom wilde je het dan toch weer veranderen?’.Ze denken dat ik wil veranderen omdat het niet goed was. Maar voor mij is het omdat ik zo’n behoefte heb aan iets nieuws, aan frisse energie, aan een andere kijk op dingen. Zodra nieuwe dingen ‘gewoon’ worden, voel ik de behoefte om iets te veranderen”.

Herken jij jezelf in het verhaal van mijn vriendin? Die ontembare drang naar verandering, het frisse en vrolijke gevoel van NIEUW? Of het nou gaat over meubels, relaties, omgeving, leuke dingen doen samen, opleidingen, hobby’s, die verandering is heerlijk.

Er is eigenlijk maar één constante in het leven van een Multidonna: verandering!

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven