MultiDonnas Multipassionates

3 manieren van detoxen als multipassionate

Drie detoxen achter elkaar. Call me crazy…. or not
Afgelopen maanden ben ik flink aan het detoxen geweest.
Ontgiften.
Op drie vlakken in mijn leven.

Ik begon met een Social Media detox
Is Social Media gif? Dat ligt eraan hoe je het bekijkt. Het is wel verslavend, dat sowieso. Het is een soort automatische piloot geworden want voordat je het weet zit je weer met die telefoon in je hand en scroll je door alle Social Media kanalen. Herkenbaar?
Of je post op Social Media omdat je denkt dat het hoort, zonder erbij stil te staan of het nog wel bij je past, of je er nog wel energie van krijgt. 

Ik besloot om 6 weken niets te delen. Op geen enkel Social Media platform. En weet je wat deze detox me heeft opgeleverd? 
Vrijheid, tijd, energie, rust in mijn hoofd én meer aandacht voor de mensen om me heen. Het was heerlijk om niet steeds bezig te zijn met: ‘Dit moet ik posten op Social Media’. Ik vind Insta Story geweldig, maar ik zat veel te vaak ‘even’ iets te posten om het posten. Nu ga ik veel bewuster met mijn kostbare tijd om. Dat voelt veel meer als vrije wil. Heerlijk!

Een detox in mijn bedrijf
Ik zou alle Multipassionates aanraden om regelmatig een bedrijfs-detox te doen, zeker als je net zo’n creator-kanon bent als ik, overloopt van de ideeën én van nieuwe uitdagingen houd.  
Vragen die jij jezelf kunt stellen tijdens de detox: ‘Klopt het nog waar ik mee bezig ben? Word ik er nog enthousiast van? Sta ik 100% achter mijn aanbod? Kan ik ergens wat bijschaven of is het tijd om van sommige producten en diensten afscheid te nemen?’. Een Multipassionate ontwikkelt zich vaak in rap tempo dus waar je een jaar geleden nog laaiend enthousiast over was, kan nu een energie lek zijn.Zo heb ik ook naar mijn eigen bedrijf gekeken. Waar gaat de bezem door? Wat mag bijgeschaafd worden met alle nieuwe kennis en ervaring die ik heb opgedaan? Wat mag er gecreëerd worden? Want inmiddels heb ik ook een internationaal gecertifieerde transformatie coach opleiding afgerond (je kent het vast wel: de eeuwige student).

Fysieke detox
Ik zit midden in een sapkuur. Waar de Social Media detox en mijn bedrijfs-detox vooral mijn geest verhelderen, gaat de sapkuur natuurlijk over mijn lichaam. Het is al lang en breed bewezen dat lichaam en geest direct met elkaar verbonden zijn. Vaak wordt gezegd dat je lichaam een signaalfunctie heeft vanuit je geest. Maar daarvoor moet je deze signalen wel kunnen horen. Er dan nog naar luisteren én weten wat je ermee moet doen. Soms ben je de verbinding met je eigen lichaam tijdelijk even kwijt. 
Voor mij is deze detox een fysieke pas op de plaats. En dat voor een klassieke multipassionate die altijd in beweging is, haha! Het is de eerste keer overigens dat ik een dergelijke ingrijpende detox doe. En ik ben heel benieuwd naar wat het me gaat brengen. 
 
Welke ervaringen heb jij met detoxen? En op welke gebieden? 
Samen
Ik heb deze voorjaarsschoonmaak in mijn bedrijf overigens niet alleen gedaan. Het is voor mij belangrijk om tegen iemand aan te kunnen praten. Die me kritische vragen stelt. Waardoor ik steeds helderder krijg wat blijft, wat aangepast wordt en wat verdwijnt. Zodat ik weer 100 % achter mijn producten en diensten sta. Want als ik dat gevoel niet heb, dan kan ik ook niet vol overtuiging anderen enthousiasmeren. En blijven klanten uit.Als je dit nu leest en denkt: ‘Goh, dat zou ik ook wel eens willen, zo SAMEN met iemand kijken naar mijn bedrijf. Knopen doorhakken, focus en richting bepalen. Lees dan mijn nieuwste aanbod: de Business Boost.

De Business Boost is voor iedereen die geen behoefte heeft aan een lang traject maar wel graag een keer wil sparren met een business coach die met je meedenkt en kritische vragen stelt, zodat jij weer helderheid, focus en richting krijgt in je bedrijf. En daarna weer lekker zelf door kunt. Lees hier de informatie over de Business Boost.

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven