MultiDonnas Multipassionate Work Life wisselen van baan jobhopper

Elk half jaar een andere baan als Multipassionate

Het aantal keren dat ik van baan gewisseld ben is niet op één hand te tellen.

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik op veel verschillende plekken gewerkt.
Dat zegt niet iets over mijn kwaliteiten als fysiotherapeut maar alles over mijn behoefte aan afwisseling. Zodra het nieuwe eraf was in een particuliere praktijk, vertrok ik weer naar de volgende praktijk, naar een revalidatie centrum of naar een mytylschool. De meeste fysiotherapeuten die gelijk met mij afgestudeerd waren, zochten een vaste baan. Voor mij was het juist fijn om waarnemingen te doen want dat betekende dat ik op verschillende plekken kon werken en daar ervaring kon opdoen. Ik zat nergens aan vast en juist dat gaf me een gevoel van vrijheid.

Toen we vervolgens met het gezin in het buitenland gingen wonen, zag ik dat als een groot nieuw avontuur. Ook daar pakte ik weer iets nieuws op en ging ik baby massage geven aan expat vrouwen. Daarnaast deed ik vrijwilligerswerk in een tehuis voor weeskinderen en later in Libanon in een tehuis voor dove en slechthorende kinderen. Nergens draaide ik mijn handen voor om. Ook al had ik nog nooit iets gedaan met dove kinderen, ik begon gewoon en zag alles als een uitdaging.

Een jobhopper
Ik wist toen nog niet dat ik een Multipassionate ben maar als ik terugkijk vallen er veel kwartjes op hun plek. Ik snapte destijds ook niets van mezelf en waarom ik steeds wisselde van baan. Het voelde heel natuurlijk om het te doen maar ik zag ook wel dat ik daarin anders was dan anderen.

Werknemer
Maar hoe doe je dat als werknemer? Hoe creëer je een happy work life waarin jij helemaal in je element bent?

 • Jouw behoeften
  Breng je behoeften in kaart voor jezelf. Wat heb je nodig om langere tijd ergens te kunnen blijven werken of om plezier te houden in wat je doet?
 • Jouw kwaliteiten
  Waar ben je goed in? Wanneer ben je helemaal in je element en welk werk past daar het beste bij? Denk out-of-the-box want dat is jouw kwaliteit.
 • Routine
  Wat doet teveel routine met je? Als jij je hiervan bewust bent kun je ook kijken naar hoe je meer uitdaging en afwisseling krijgt in je werk.
 • Projecten
  Veel Multipassionates die langdurig bij dezelfde werkgever werken, werken vooral projectmatig. Een afgebakende periode ergens vol voor gaan en dan weer loslaten geeft vaak veel voldoening en voorkomt routine. Daardoor wordt het nooit saai en is er telkens weer een nieuwe uitdaging.

Maak je eigen ideale functie omschrijving
In wat voor baan kom jij helemaal tot je recht. Welke taken zijn je op het lijf geschreven? Hoe zou jij het liefst willen werken? Kijk vervolgens naar welke kwaliteiten je hebt, die je hierbij van pas komen. Je kunt deze functie omschrijving gebruiken om te communiceren met je leidinggevende maar ook bij het zoeken naar een nieuwe baan. Welke vacatures komen overeen met je eigen functie omschrijving?

Ben je momenteel happy in je werk als Multipassionate of is het tijd voor verandering?

Dionne

Lees ook:

Is jouw brein ook continu aan het doorverbinden?

Mijn brein werkt als volgt: Denk eens aan een ouderwetse telefooncentrale. Zie je het voor je? Ontelbaar veel knopjes, knipperende lichtjes en geluid. Én een wirwar van kabels om mensen aan elkaar te verbinden. Mijn telefooncentrale staat altijd aan en ik ben continu aan het doorverbinden. Als ik met iemand praat, een boek lees, een website bekijk, een …

Is jouw brein ook continu aan het doorverbinden? Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven