engin-akyurt-zBfAtHPRlDU-unsplash

De zweetdruppels stonden op mijn voorhoofd

Met een mastermind haal je het beste uit jezelf.

Soms zat ik daar met rode wangen, nog net geen zweetdruppels op mijn voorhoofd.
De vragen die aan me gesteld werden waren goed, keigoed.
Ze zetten me aan het denken.
Ze haalden me uit mijn bubbel.
Ze zetten me met beide benen op de grond.
En ze brachten vooral helderheid, richting en focus.
Ik kon weer door!

(Van een online mastermind deelnemer)

Gisteren was ik aan het sparren met een collega ondernemer over wat ik dit jaar nog aan trainingen zou kunnen geven om Multipotentials en Multipassionates te helpen een bloeiend bedrijf te bouwen dat past bij hun veelzijdige persoonlijkheid.

Ik vertelde haar dat maandag a.s. de MultiDonnas mastermind van start gaat en ze vroeg ‘Wat is een mastermind eigenlijk?’.

Misschien is het voor jou ook nog niet helemaal duidelijk en daarom leg ik het graag een keer uit.

Wat is een mastermind?
Een mastermind bestaat uit een klein, vast groepje met ondernemers die regelmatig bij elkaar komen om met elkaar te sparren. Met als gezamenlijk doel: groei van je bedrijf.

Dit kan offline en online. De MultiDonnas mastermind vindt online plaats. Dat betekent dat we één keer in de twee weken op hetzelfde tijdstip inloggen en we met elkaar vanuit huis gaan:

– sparren
– brainstormen
– vragen stellen
– meedenken
– feedback geven
– ideeën toetsen
– spiegels voorhouden
– saboteurs ontmantelen
– supporten

Wat brengt zo’n mastermind jou?

Van twijfel en verwarring naar focus en richting
Na de mastermind weet je weer precies wat je volgende stap is. Je wordt echt aan het denken gezet en door hardop uit te spreken waar je over twijfelt, kunnen andere ondernemers je feedback geven en vragen stellen waardoor je steeds helderder krijgt wat je te doen staat.

Van veiligheid naar uit je comfortzone stappen
Jouw volgende stap is super spannend, het ligt ver buiten je comfortzone. Het is dan heel makkelijk om uit te stellen en geen actie te nemen. En dat frustreert. In de mastermind krijg je zoveel support dat je veel sneller uit je comfortzone stapt en dus sneller groeit met je bedrijf.

Van denken over naar doen
Veel ondernemers besteden heel veel tijd aan het uitdenken van een idee. Het liefst willen ze van tevoren precies weten hoe het zal gaan. Alle tijd gaat zitten in het denkwerk in plaats van actie. Met de ruggensteun uit de mastermind hak je sneller knopen door waardoor je productiever wordt.

Stok achter de deur
In de mastermind spreken we met elkaar af waar je de komende twee weken aan gaat werken. Je spreekt het hardop uit, het wordt opgeschreven en de volgende keer wordt gevraagd hoe het is gegaan en of het is gelukt. Die stok achter de deur kan ervoor zorgen dat je in beweging blijft als ondernemer waardoor je kans op succes toeneemt.

Saboteurs ontmanteld
Elke ondernemer krijgt te maken met saboterende gedachten en belemmerende overtuigingen die maken dat je op de rem trapt in plaats van voluit gas geeft. In de mastermind worden deze overtuigingen blootgelegd waardoor jij sneller kunt schakelen.

Je bent niet de enige
Ondernemen is niet een recht pad van A naar B. Je komt allerlei obstakels tegen en als je veel alleen achter je computer zit denk je soms dat je de enige bent die tegen dingen aanloopt. Het is dan een verademing om te horen dat andere ondernemers hetzelfde ervaren als jij. Dat het gewoon bij het ondernemerschap hoort.

Een energie boost
Wanneer je energie hoog is ga je flow ervaren in je bedrijf. Dan maak je keuzes gebaseerd op vertrouwen in plaats van op angst. Dan sta je in de creatie modus en voelt het alsof je de hele wereld aankan. Een Mastermind geeft je die energie!

En dit alles zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen en je bedrijf een boost krijgen.
Een mastermind is een groeiversneller voor je bedrijf.

Wil je meer weten over de MultiDonnas mastermind, speciaal voor multipassionates, multitalents en multipotentials?
Hier kun je alle informatie erover vinden: trainingen voor MultiDonnas

Dionne

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven