MultiDonnas Multipassionate Multipotential

Het gaat niet alleen om het eindresultaat

Ik heb een enorme drive in me.
Die drive brengt me waar ik naar toe wil. Zonder die drive was ik al lang afgehaakt als ondernemer. Want ondernemen is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn, zoals sommige dat beeld doen schetsen. Ik heb geploeterd, gehuild, gelachen, genoten, gevierd. Ik ben gestruikeld, gevallen en weer opgestaan. En mijn drive heeft me hierbij steeds geholpen. Met mijn drive kan ik bergen verzetten.

Maar het is ook mijn grootste valkuil.

Eindresultaat
En die valkuil zit hem met name in het focussen op het eindresultaat. Zodra ik met mijn aandacht daar ben, vergeet ik in het nu te leven en te genieten van de reis. Vergeet ik om me heen te kijken naar wat er allemaal langs komt en het pad dat ik bewandel te beleven. Vergeet ik om terug te kijken naar wat ik al heb gedaan. Vergeet ik te vieren wat ik al bereikt heb. Ik wens je een goede reis op weg naar je einddoel, maar wel een reis met veel mooie tussenstops om van te genieten en dankbaar voor te zijn.

Gas eraf
Haal regelmatig het gas van de plank en niet pas op het moment dat je te vermoeid bent om ervan te genieten. Focus op iets anders dan je werk, haal je aandacht er volledig af. Pak een moment voor jezelf, gun jezelf zo’n moment.

Dit was voor mij een hele grote uitdaging, maar wat heb ik er veel van geleerd. Ik heb ervaren dat als ik maar door en door blijf gaan, dat ik dan vanzelf word afgeremd. Of er zit iets tegen, de techniek laat me in de steek, klanten verzetten de afspraak, mijn lichaam protesteert, etc. Maar ik heb al zo vaak meegemaakt dat, zodra ik afstand neem van mijn werk, zodra ik me op iets anders focus, iets waar ik energie van krijg, dan juist nieuwe klanten bellen voor 1 op 1 Business Coaching voor Multipassionates of voor een Fotoshoot voor ondernemers

EN-EN
Het blijft voor mij bijzonder om steeds weer opnieuw te ervaren hoe dit werkt. Het is namelijk ‘EN -EN’. Én acties nemen én regelmatig een time-out nemen. Zo ga ik gestaag vooruit. Zo geniet ik van mijn reis. Mijn ideale combinatie.

Neem jij weleens gas terug of is het bij jou altijd plankgas?
Geniet je van de ondernemersreis of ben je alleen maar gefocust op het eindresultaat?

Liefs Dionne

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven