sven-scheuermeier-tqzqzH8hb5A-unsplash

Het Multi-tijdperk breekt aan

Laatst schreef ik heel intuïtief in mijn Instastory: Het MULTI-tijdperk breekt aan.

Gisteren las ik een blog over de conjunctie die op 21 december plaatst vond en de betekenis die astrologen daaraan geven. En wat blijkt, mijn Instastory kan misschien wel eens heel raak zijn.  De conjunctie gaat over Jupiter en Saturnus. Deze planeten lagen gisteren op één lijn met de aarde en lijken daardoor heel dicht bij elkaar te staan. De laatste keer dat Jupiter en Saturnus zo dicht bij elkaar stonden was in 1226 en dat wordt door astrologen in verband gebracht met een verschuiving van de ‘donkere’ Middeleeuwen naar het Renaissance tijdperk, en later de Gouden eeuw.

En toen ik Renaissance las moest ik meteen aan Renaissance Souls denken, zoals wij Multipassionates ook wel worden genoemd. De Renaissance was het tijdperk waarin de homo universalis in de picture stond, zoals bijvoorbeeld Leonardo da Vinci, die op vele wetenschapsterreinen thuis was. Leonardo was onder meer tekenaar, beeldhouwer, uitvinder, bouwkundige, componist, schilder en kaartenmaker.

Nu staan we volgens de astrologie aan het begin van een vergelijkbare grote verschuiving. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat er, net als toen, veel meer waardering komt voor de veelzijdige mens. Zou de homo universalis ook weer zijn intrede doen na een tijdperk waarin het vooral draaide om specialiseren? Juist in onze huidige maatschappij is er behoefte aan mensen met meerdere passies en talenten, mensen die het grotere plaatje kunnen zien, die snel kunnen schakelen, die verbanden zien tussen op het eerste oog heel verschillende onderwerpen en die out-of-the-box denken. Precies waar Multipassionates en Multipotentials goed in zijn.

Nog even terug naar de astrologie Alles heeft een positieve en negatieve kant. We leven in een universum van polariteiten. De Planeet Jupiter is een planeet van de expansie, een vuurplaneet. Maakt graag alles groot, denkt groot en brengt positieve energie. In tegenstelling tot Saturnus, de planeet van structuur en beperking. Saturnus wil organiseren en structureren, houdt van regels. Jupiter wil met zijn grootse energie juist niet in een hokje gestopt worden (waar ken ik dat van?……) en wil gewoon lekker vrij zijn. Oude problemen op nieuwe manieren oplossen. Je kunt spreken van een energetisch botsing tussen Jupiter en Saturnus in expansie en krimp.

Dus ben jij een Renaissance Soul, Uomo Universalis, Multipassionate? Dan kan het zomaar dat jouw tijdperk nu aanbreekt!
Wat denk jij?

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven