MultiDonnas Multipassionate

Ga je nu alweer iets nieuws doen?

Ken je dat gevoel? Je hebt een nieuw idee en je bent zo enthousiast dat je het met iedereen in je omgeving wilt delen. Maar in plaats van enthousiaste reacties en aanmoedigende woorden krijg je juist weerstand uit je omgeving: “Ga je nu alweer iets nieuws doen?”.

Als je jezelf niet goed kent en niet precies weet waar je voor staat, kan het lastig zijn om daar mee om te gaan. Toen mijn laatste project in mijn hoofd vorm begon te krijgen en ik dit met mijn omgeving deelde ging het als volgt:

Ik: ‘In januari start ik een super gaaf nieuw traject voor MultiDonnas. Ik heb er ontzettend veel zin in’.
Zij: ‘Waarom ga je nu alweer iets nieuws doen Dionne? Je hebt toch net een mooi business coach traject neergezet?’
Ik: ‘Ja, dat business coach traject voor MultiDonnas staat als een huis! Daar ga ook zeker mee door. Ik geniet van al die superleuke MultiDonnas die eraan meedoen, de stappen die ze zetten en van hun enthousiaste reacties. Maar ik heb het gevoel dat ik nog meer MultiDonnas kan helpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daar ligt ook één van mijn passies.
Zij: ‘Maar waarom doe je niet gewoon even rustig aan? Doe gewoon even relaxed en geniet van wat je hebt neergezet!’
Ik: ‘Denk je dat ik niet geniet van wat ik heb gedaan het afgelopen jaar, dat ik daar niet trots op ben?’.
Zij: ‘Ja, maar waarom dan toch iets nieuws? Het kost zoveel energie!’.
Ik: ‘Omdat ik een MultiDonna ben! Ik word blij van nieuwe dingen creëren. Ik krijg er juist energie van!

Ga je nu alweer iets anders doen?
Het is niet de eerste keer dat ik zo’n reactie krijg op een project waar ik zelf heel enthousiast over ben: “Zou je niet eerst wat afmaken? Je kunt niet kiezen! Je geeft te snel op. Je neemt teveel hooi op je vork..” etc. Zulke opmerkingen uit je omgeving zijn voor veel MultiDonnas een behoorlijke uitdaging.

Ik heb hier ook echt mee geworsteld. Verbale en non-verbale kritiek uit mijn omgeving bracht me sterk aan het twijfelen: ik wilde geen opgever zijn en dat ben ik ook niet, maar ik begreep niet goed wat er met mij aan de hand was. Nu ik weet dat ik een MultiPassionate ben laat ik me niet meer uit het veld slaan door dit soort reacties. Ik ken mezelf en ik BEN mezelf. Wat anderen hiervan vinden, dat laat ik graag bij de ander.

Hoe ga jij om met dit soort kritiek?

Dionne

P.S. Wil je The Multipassionate way of Life ook gaan omarmen?
Kijk dan eens bij de MultiDonnas trainingen.

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven