Ik ben een Multipassionate new freak, so what?

Ik ben een newfreak, so what?

Het Multipassionate zijn gaat zoveel verder dan ik me ooit had kunnen bedenken.

Vandaag heb ik afscheid genomen van een oude hobby: mijn eigen foto’s ontwikkelen in de doka. Ik heb zojuist al mijn doka spullen naar een vriendin gebracht. Ja, ik vind het jammer en lastig om weg te doen. Mijn zoon zei tijdens het inladen van de spullen in de auto: ‘Wat was het leuk hè mam, in de doka je eigen foto’s ontwikkelen?’.

Hij heeft gelijk, het heeft iets magisch om op een vel papier langzaam een beeld te zien verschijnen van iets dat je zelf gefotografeerd hebt. Ik heb dan ook vele uren alleen of met kids en vriendjes van kids in de doka gestaan om allerlei bijzondere afdrukken te maken. Maar het was echt tijd om afscheid te nemen van deze hobby om letterlijk en figuurlijk ruimte te maken voor iets nieuws: Ukelele spelen.

Minder oordeel
Dat ik me nu bewust ben van het Multipassionate zijn heeft me heel veel gebracht. Ik oordeel veel minder hard naar mezelf. Gedachten als: ‘Hoezo weer wat anders Dionne? Het heeft toch geen zin, want je maakt toch niets af. Opgever, zwakkeling’. Ik sta er nu zoveel relaxter in en het is OK om de doka weg te doen. Ik stap tegenwoordig ergens in en weet dat er een moment kan komen waarop ik het niet leuk meer vind EN DAT DAT HELEMAAL OKE IS!

De rest van mijn leven?
Tijdens de laatste kampvuuravond voor MultiDonnas bij mij thuis in de tuin, ontmoette ik een ontzettend leuke vrouw. We gaan binnenkort samen op ukelele les. Super veel zin in. En als iemand me vraagt: ‘Blijf je dit de rest van je leven doen?’. Dan is mijn antwoord: ‘Geen idee en dat hoef ik nu ook nog niet te weten!’.

New-Freak
Ik ben verliefd op nieuw. Ik krijg ongelooflijk veel energie van nieuwe dingen leren, ontdekken, creëren en ervaren. Zodra het nieuwe eraf is vind ik het saai woorden en ben ik toe aan iets nieuws. Het is zo belangrijk om te weten hoe je in elkaar zit en wat je behoeften zijn. Dan pas kun je een leven creëren dat aansluit bij jouw veelzijdige persoonlijkheid: The Multipassionate way of life!

Hoe doe jij dat?
Bewaar jij alles van oude hobby’s of neem je er ook weer gemakkelijk afscheid van? Raak je snel uitgekeken op een hobby of juist niet?

Dionne

P.S. In de gratis besloten MultiDonnas Facebookgroep zitten veel New-Freaks die voortdurende nieuwe ideeën hebben en nieuwe dingen willen creëren. Kom je erbij?

Lees ook:

Oops, I did it again

Door Monique Daal. Het is weer tijd voor reflectie, iets wat ik graag doe en zeker zo aan het eind van het jaar. Terugblikken, opruimen, afscheid nemen, wat laat ik achter? Maar ook successen vieren, stilstaan bij mooie momenten, oogsten, wat neem ik mee? En al terugkijkend op het afgelopen jaar zag ik dat ik voor …

Oops, I did it again Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven