Ik word gek van al die ideeën

Ik heb zoveel ideeën en plannen en toch doe ik niets

‘Ik heb zoveel ideeën en plannen dat ik er soms gestoord van word, nergens aan begin én niets afmaak’.

Veel Multipotential en Multipassionate ondernemers lopen hier tegenaan en het gevolg is dat ze vaak overweldigd raken en nergens toe komen.

En misschien heb je al zoveel verschillende dingen gedaan, dat je je ook ergens schaamt omdat je
·      vaak hebt gezegd dat je het nu echt gevonden hebt
·      en bleek het toch weer van tijdelijke aard te zijn
·      want het volgende idee was nog leuker en nog beter….
·      en weer maakte je het niet af.

Hoe doorbreek je deze vicieuze cirkel?
Ik heb me hier de afgelopen jaren volop in verdiept, omdat ik hier zelf ook enorm tegenaan liep. Ik heb drie tips op een rijtje gezet die voor je zouden kunnen werken. Aan het einde deel ik hoe ik mijn weg hierin heb gevonden.

BRAINDUMP
Schrijf je ideeën op in een speciaal schrift en werk ze op papier uit op het moment dat je er super enthousiast over bent. Het kan rust in je hoofd geven als je het verplaatst van je hoofd naar papier. Mindmappen kan ook goed werken.

CLUSTEREN
Kijk of je categorieën kunt maken van je ideeën. Daardoor ontstaat er vaak al wat overzicht en kun je soms een rode draad ontdekken. Je kunt je ideeën uiteraard ook digitaal bijhouden in bv Trello.

PLANNEN
Maak een goede (flexibele) planning en zorg ervoor dat je je er ook aan houdt.


HET WERKT NIET VOOR MIJ
Dit alles werkt voor mij helaas niet. Ik heb zo ontzettend veel ideeën, word door de kleinste dingen geïnspireerd en dan gaat de ideeën motor automatisch weer aan! Daarnaast heb ik een grote behoefte aan het ontwikkelen, ontdekken en ervaren van nieuwe dingen. Ik verveel me zodra de eerste uitdaging verdwenen is en het routine wordt. En dat is een behoorlijke uitdaging als ondernemer. Want hoe bouw je dan een succesvol bedrijf op?

Veel business coaches zeggen: ‘Stop dan je creativiteit in je marketing’. Ik kan je vertellen dat ik dan nog steeds tegen hetzelfde aanloop. Het is geen oplossing voor het ‘probleem’.


WAT WERKT WEL VOOR MIJ?
Ik ben begonnen met alles opschrijven. Maar ik blijf schrijven, er komt geen einde aan. Inmiddels heb ik ook ontdekt dat ik niet met al die ideeën daadwerkelijk iets wil doen. Ik kan ze niet allemaal in de wereld zetten, onmogelijk. Soms vind ik het alleen al fijn om het toffe idee met iemand te delen en hoeven daar niet altijd acties aan gekoppeld te worden. Dat alleen geeft me al rust. Daarnaast vertrouw ik erop dat de ideeën die steeds terug blijven komen, opnieuw bekeken mogen worden. Dat zijn er vaak al meer dan genoeg.


DOEN WERKT HET BESTE
Door sommige ideeën snel in de wereld te zetten, heb ik ontzettend veel geleerd en dat pas ik weer toe bij een nieuw idee dat het daglicht te zien krijgt. Ik heb zoveel geleerd door te doen, te experimenteren, bij te stellen en te schaven. Ik weet nu veel beter wat bij me past en wat niet. Welk idee zou kunnen werken en welke niet.

Inmiddels weet ik ook dat mijn stroom aan ideeën zo groot is, dat als ik iets nieuws in de wereld zet, er meteen daarna weer genoeg nieuwe ideeën komen. Daar vertrouw ik op! Dit geeft mij rust en maakt dat ik ze niet meer opschrijf.


Daarnaast heb ik ontzettend veel over mezelf geleerd:

·      Wat mijn talenten zijn (die stroom aan ideeën is er één van)
·      Wat mijn behoeften zijn
·      Wat mijn valkuilen zijn
·      Hoe ik mijn talenten kan inzetten in mijn bedrijf en daarbuiten.
·      Wat me energie geeft en wat niet (en daar heb ik afscheid van genomen).
·      Dat DOEN de sleutel is!

Ik heb een bedrijf gecreëerd rondom mijn veelzijdige persoonlijkheid en niet andersom. En dat is essentieel als Multipotential en Multipassionate ondernemer om duurzaam te kunnen ondernemen en plezier te houden in wat je doet.

Hoe doe jij dat ?

Dionne

P.S. Wil je ook leren hoe je een bedrijf creëert dat past bij je veelzijdige persoonlijkheid?
Kijk dan eens bij de MultiDonnas Trainingen.

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven