MultiDonnas Multipassionates Multipotentials

Je zou vaker de clown uit moeten hangen. Het werkt echt!

Ik voelde de spanning in mijn lichaam.
Ik moest het podium op.
Heel voorzichtig keek ik door de kier van het gordijn.
Oeps, veel mensen zeg.
Gordijn snel dicht.
Een eerste stap het podium op.
Oeps, toch maar niet.
Terug achter het gordijn.
Langzaam iets verder het podium op.
Het publiek niet aankijkend.
Een korte blik omhoog en weer naar de grond.

Daar stond ik dan met mijn clowns neus op en mijn bloemetjes jurk aan.

Een paar jaar geleden kreeg ik de kans om een clownscursus te volgen en heb ik meteen ja gezegd. Het was niet een cursus waarin je leert om maar zo gek mogelijk te doen om mensen aan het lachen te maken, maar een cursus waarin je leert om je eigen impulsen te volgen en deze uit te vergroten. Waardoor het vanzelf lachwekkend wordt.

Ik heb er ontzettend van genoten. Ik heb heel veel over mezelf geleerd, vooral om uit mijn hoofd te komen, los te laten van wat kan en wat niet kan, wat hoort en wat niet hoort, helemaal te gaan voelen wat er op dat moment gebeurt en daar direct op te reageren.

Impulsen volgen
Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik dit met je deel. De clown in mij helpt me bewuster te worden van mijn impulsen. Ja leren zeggen tegen dat wat er is. Impulsiviteit wordt vaak gezien als iets negatiefs. Het wordt geassocieerd met het niet goed nadenken over iets. Terwijl je impulsen volgen juist gaat over vertrouwen hebben in jezelf, in een situatie en in het leven. Als je je impulsen durft te volgen kun je je gemakkelijker overgeven aan de spontaniteit van het hier en nu.

Impulsen zijn een belangrijk onderdeel van je intuïtie. Ze zijn puur, authentiek en ze nodigen je uit om ook zo door het leven te gaan. Impulsen zorgen voor spontaniteit en vrijheid. Het onderdrukken van mijn impulsen voelt als leven met de rem erop. En dat wil ik niet meer. Ik wil voluit gaan, voluit leven. Vrijheid en ruimte voelen. Als ik mijn impulsen volg blijf ik uit mijn hoofd waar mijn innerlijke criticus rondloopt en me probeert te behoeden voor het maken van ‘fouten’. Deze innerlijke criticus trapt regelmatig op de rem en zorgt ervoor dat ik niet in beweging kom en geen actie neem. Door te focussen op mijn impulsen kom ik weer bij mijn hart. Naar het volle vertrouwen dat de stappen die ik nu spontaan zet ook de juiste stappen zijn.

Wil je meer vrijheid in je leven ervaren, volg dan je impulsen. Je gaat van denken naar doen. Het zet je in beweging. Volg je impulsen en ga experimenteren. Je zal merken dat ondernemen licht, sprankelend en onwijs leuk wordt. Zo is ook MultiDonnas ontstaan. Zo creëer ik als een tierelier en blijf dicht bij mezelf.

Dat wil jij toch ook?

Liefs

Dionne

P.S. Ken je de gratis besloten MultiDonnas Facebookgroep al?

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven