Interview met MultiDonna Anke van Eck

Interview met MultiDonna Anke van Eck – van Looveren

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op?
Vanaf mijn veertiende wist ik dat ik architect wilde worden, een functionele / technische variant ervan. Maar ik deed ook vooropleiding conservatorium omdat ik van zingen hou en een podiumbeest ben. Men reageerde altijd wel enthousiast en vonden het stoer dat ik bouwkunde ging studeren. Mijn ouders begrepen het nooit, snapten niet waar het vandaan kwam. Ik wist heel duidelijk: ik ga mensen leren om een fijn huis te creëren.

Wat voor opleiding(en) of studie(s) heb je gedaan en doe je daar nu nog iets mee?
Begonnen met HTS bouwkunde in Den Bosch, maar na ruim 3 jaar geswitched naar HTS Arnhem omdat men in Den Bosch vond dat ik niet goed genoeg was. Gebaseerd op 3 gemiste studiepunten?! Cursus Akademie van Bouwkunst eindigde in onvoldoende waarna ik dacht dat het leven geen zin meer had, want ik kon in de ogen van de docenten geen architect worden. Ik had last van het witte blad syndroom (geen begin kunnen maken). Maar ik voelde dat bouwkunde het wel voor me is dus ben (op aanraden van mijn haptonoom en mijn moeder) gaan shoppen en in Arnhem uitgekomen. Daar cum laude afgestudeerd in project management (dat ben ik natuurlijk in Den Bosch gaan vertellen he, zo’n fout mogen ze nooit meer maken bij andere enthousiaste studenten!).

Daarna van het studentenleven gaan genieten in Delft en een masteropleiding gaan doen voor huisvesting / portfolio management. Superleuk, voelde me als vis in het water. Mijn creativiteit kon ik kwijt bij studentenvereniging Virgiel (rol in musical Anatevka, lekker spelen zingen en dansen), al viel ik wel beetje buiten de boot bij de jaarclub omdat ik al 5 jaar ouder was. Daarna een lange zoektocht gehad naar een leuke job, tof bedrijf en sparringpartner als manager. Acht banen gehad, maar nergens was het helemaal zoals ik het wilde. Dat was ik begin 2019 helemaal zat en ben een coachingstraject gestart. Heel veel shit opgeruimd, overtuigingen losgelaten (zoals dat ik geen architect kan zijn), mijn moederrol gedefinieerd, mijn talenten gaan benoemen en uitgekomen op de rol van mijn leven. Anke de Homecoach, een mix van bouwkundige, architect, makelaar, ontwerper, projectmanager, proces regisseur, orde op zaken stellen in huis en de fun erin brengen. En een vleugje zen door middel van het toepassen van het Feng Shui kompas waarmee ik natuurlijke energiestroom van het huis inzichtelijk kan maken. Voeg daar aan toe je persoonlijke energieprofiel (lucht/water/vuur/aarde) en je kan duidelijk krijgen welke vormen / structuur / materialen / patronen en kleuren voor jou werken. Ook visualisatie zet ik in als tool om vanuit je onderbewuste een beeld te krijgen van je ideale huis, eigenlijk je ideale leven en ideale zelf. Die menselijke kant en het werken vanuit het onderbewuste is wat ik altijd heb gemist in mijn studies en banen. Zo tof dat ik dat nu gevonden heb en in mijn rugzak heb kunnen toevoegen.

Wat maakt Multipotentials/Multipassionates volgens jou krachtig?
Van alle markten thuis, kunnen zich ergens in vastbijten, blijven niet hangen, actie tractie! Er zijn namelijk altijd verschillende invalshoeken voor een onderwerp en als multipotential sta je voor vele zaken open. Het is ook nooit saai met een multipotential volgens mij.

Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen?
Via een visualisatie naar mijn hartsverlangen zag ik een groot wit licht en dat werd later in een reading bevestigd. Mijn werkrol is iets wat nog niet bestaat maar waar ik wel mensen heel erg blij mee kan maken. Toen trok ik ook nog eens de kaart “My fearless freedom lights up the world”, toen wist ik het zeker. Anke is de homecoachclub (club omdat ik dus meerdere talenten heb). Mijn missie is om een ander te empoweren met het bouwen / creëren van jouw TRUE Home. Ik kies geen specifieke doelgroep omdat ik heel veel type mensen aanspreek met mijn vernieuwende aanpak. Door mijn vele Yang / mannelijke energie spreek ik ook mannen aan. Dus ik help singles, stellen, gezinnen maar kan ook helpen bij het inrichten van een werkplek of praktijkruimte. Denk wel dat ik mensen tussen de 30-55 jaar het meeste aanspreek omdat die doorgaans bewust in het leven staan en willen investeren in zichzelf en daarmee in hun thuis of werkplek. Ik gun anderen ook de Joy van een TRUE Home met alles wat daarbij hoort: fijne muziek, warm licht, een ontspanningsplek, een slaapkamer voor tweezaamheid, kinderen die vrij kunnen spelen, met aandacht eten koken en opeten, etc. Dat alles in een setting die bij hem/haar/hen past. En lang leve online en social platforms, zo kan ik het podium op. Al mijn kennis en ervaring delen geeft een enorm tevreden gevoel.

Werk je het liefst aan meerdere projecten tegelijk of liever na elkaar? En hoe groot is je behoefte aan afwisseling?
Ik werk graag aan meerdere projecten tegelijk, verschillende type taken, opdrachtgevers. Heerlijk! Doe nu opleiding Feng Shui / ruimte analyse, heb een training aangekocht om online / Social business te gaan leren. Ik gebruik Instagram om mijn naamsbekendheid op te bouwen en wil ook aanwezig zijn op Pinterest en YouTube. Onlangs een business / marketingcoaching traject gedaan wat me heel veel duidelijkheid gaf. Ondertussen nog meegedaan met een maand online training met 100 anderen over hoe je je huis voor jou kan laten werken. Dan doe ik nog regelmatig innerlijke opruimsessies door middel van ademhalingssessies (zo fijn dat die ook online te volgen zijn, ik word graag begeleid), Touch of Matrix, Reiki. Zo wil ik ook nog Yoga gaan toevoegen en eens een zweethut sessie meemaken. En zo komt er vast nog veel meer op mijn pad. Tijdens deze lockdown heb ik me volledig gericht op het moederschap, hoe kan ik mijn joy volgen en MET mijn kinderen leven in plaats van voor hen. Dit doe ik samen met andere in een online community.

Dus ja, mijn behoefte aan afwisseling is heel groot. En ik voel heel snel of ik er vol inga of dat het niks voor me is en dan stop ik er ook mee (ook als ik veel geld betaald heb).

Wat is de grootste uitdaging als MultiDonna in je bedrijf en/of in je leven?
Mijn grootste uitdaging is om focus te houden. Want ik word van zoveel dingen enthousiast maar er is beperkte tijd in een dag, in een week, in een maand. En heel veel tijd wordt opgeslokt door zorgen voor huis & haard. Jarenlang heb ik een gastouder aan huis gehad zodat ik buitenshuis kon werken. Nu heb ik dat even een jaar niet en dat vind ik behoorlijk lastig. Want dat is er heel weinig tijd om te werken aan mijn output en voldoende input te halen.

Mijn kinderen zijn 2, 5 en 7 jaar en voelen die onrust bij mij. Zeker  de eerste maanden zonder gastouder moest ik enorm zoeken naar een nieuw ritme. Ik was regelmatig gefrustreerd omdat ik tijd tekort kwam om al mijn ideeën uit te werken (heb in mijn hoofd al 100 vlogs gemaakt). Ik geloof namelijk diep van binnen dat ik een betere moeder ben als ik doe waar ik gelukkig van word, en dat is die homecoach zijn.  Go gentle, go slow…. is mijn nieuwe motto. Meer Yin in mijn leven toevoegen. Ik vraag af en toe hulp aan mijn ouders voor oppas. En ik neem steeds vaker een uur voor mezelf door te lezen terwijl de kinderen spelen in speeltuin. Een avondwandeling met een vriendin als goed gesprek. Even een uur achter de pc om wat uit te werken als er wordt gekookt door mijn man of wanneer de kinderen op bed leggen. Mijn tijd komt wel, ik heb nog alle tijd. En er zal ook ongetwijfeld weer een gastouder komen zodat ik meer uren beschikbaar heb voor mijn behoeften.

Wat is je grootste inzicht geweest toen je ‘ontdekte’ dat je een echte MultiDonna bent ?
Dat het een talent is in plaats van ballast. En dat ik er zelfs mijn geld mee kan verdienen als de homecoachclub. Dat dit de tijd is om er gebruik van te maken in plaats van het als obstakel te ervaren. Want nu leer ik ook nog eens ondernemen, marketing, social business, trainingen maken, producten en prijzen bepalen, webshop bouwen etc. I love it all!!

Hoe ga je om met verveling in je dagelijkse leven en in je bedrijf?
Dan verzin ik weer wat nieuws of ik draag het over aan een ander. Ik kan heel goed outsourcen. Ik doe wat ik fijn vind om te doen en gun anderen een bron van inkomsten door mij te helpen. Zo heb ik dus altijd gastouderopvang gehad in plaats van de crèche, dat scheelde mij zoveel stress aan reistijd. En het huishouden draait gewoon door: ik had een heel schema voor ze gemaakt om planten water te geven, de was op te vouwen, elke dag vaatwasser in- en uitruimen. Ja, dat gaat allemaal gewoon door hè en kinderen leren daar ook van door het te zien. Ze doen namelijk wat jij doet en dus gaan ze meedoen.

Hoe ga je om met de continue stroom aan ideeën?
Ik schrijf het veelal op, dan is het uit mijn systeem. Ik claim dan echt even een uur daarvoor om het te laten stromen want anders gaat het rode lampje aan. En dat is voor niemand leuk. Ik schrijf het in notitieboeken (die liggen overal in huis) en later maak ik er een structuur van in OneNote. Dan hoef ik het maar in te typen en ik vind het terug.

Hoe ga je om met een omgeving die jou niet altijd begrijpt?
Mijn man is blij dat ik nu eindelijk weet wat mij helpt en laat het dus vooral toe. Doordat ik nu zoveel vertrouwen en optimisme uitstraal krijg ik niet veel negatieve respons. Mensen die het niet begrijpen zijn er nog niet aan toe en lopen niet met mee, dat is ok. In mijn kind rol naar mijn ouders toe vind ik het nog wel steeds lastig, het kleine ikje wil toch graag erkenning.

Hoe maak je keuzes en waar baseer je deze op? Of pak je elk idee op dat langs komt?
Meeste keuzes gaan op eerste gevoel. Vervolgens hoe kan ik het inplannen / organiseren rondom het gezin, zo simpel is het nu de komende jaren. Ik kan steeds beter mee laveren met de tijd van het jaar: in de winter zit ik lekker binnen, in de zomer meer naar buiten. Ik voel en neem de vrijheid om te doen wat en wanneer ik wil. Dus dit jaar schooljaar werk ik heel weinig omdat ik er echt voor de kinderen wil zijn en mezelf als moeder wil ontwikkelen. Ik heb dan vooral heel veel tijd nodig om te niksen. Om echt stil te staan bij mijn gedachten en gevoelens en contact te maken met mezelf. Want dat wordt met 3 kinderen om je heen continu overstemt.

Hoe zorg je voor een goede work-life balance?
Spaargeld investeren in opleidingen en persoonlijk leiderschap, daar word ik heel erg blij van. Tijd maken door prioriteiten te stellen, door mezelf af te vragen wat helpt mij nu het meest? En hulp vragen voor oppassen komende maanden. Gelukkig is mijn man ook super betrokken en actief met het gezin, daar hoef ik niet voor te leuren.

Muziek luisteren en zingen zijn belangrijk in mijn leven, mijn oren doen goed mee. Fietsen door het park of in de stad ter inspiratie. En unwinden aan zee en strand, ik droom van een strandhuisje. Eigenlijk ontdek ik steeds meer dat ik een Thuis-Werk-Moeder ben.

Want A: ik hou van mijn huis, het is de enige plek die ik continu kan herontdekken door nieuwe hoekjes te creëren, muren te verven, meubels te verplaatsen, etc. Voor mij nooit meer een systeemplafond! B: ik heb eindelijk werk waar ik van hou omdat ik de vrijheid voel en neem voor wat en wanneer ik werk. Ik zie input en no-put (mijmeren, wandelen, dutje doen) net zo goed als werk. It is all-in the game. Vervolgens ben je super productief in de uren voor output. En C: op dit moment in mijn leven staat het moederschap centraal. En daar word ik steeds beter in, tenslotte is iedere dag weer een nieuwe start. Opvoeden vind ik het moeilijkste wat er is, maar wel heel dankbaar. Zo voed ik niet alleen mijn kinderen op, maar ook mijn kleine ikje. Ik heb de ideale mix!

Wat doe je het op het gebied van persoonlijke ontwikkeling? En hoe belangrijk is dit voor je?
In 2019 heb ik een intensief coachingstraject gedaan met NLP / hypnotherapie / challenges en het schrijven van de 4 Magische vragen (dankbaarheid, focus en visualiseren over de toekomst). Dit is super belangrijk en enorm bevrijdend wat er allemaal kan qua redesign van je brein, echt fantastisch! Vervolgens ben ik gaan experimenteren op het meer spirituele pad (dat was echt 0 voor mij tot 2019): ademhalingstechnieken, visualisaties, familie-opstelling gedaan, Touch of Matrix, Reiki (op afstand dankzij corona). Ayurveda om eens bewuster bezig te zijn met voeding. Een zweethut zou ik nog wel eens willen meemaken. Heerlijk om belemmerende overtuigingen op te ruimen, blokkades op te heffen, nieuwe breinpaadjes aan te maken, in mijn lijf te zakken via je adem, etc. Er is zo veel mogelijk en nu zo makkelijk toegankelijk via internet, I love it! Ik vind het heel fijn om er zo veel mee bezig te zijn, want zo voel ik me de beste versie van mezelf worden. Op mijn 40e ben ik als herboren!

Wat betekent ‘Focus’ voor jou?
Focus gebruik ik voor korte termijn, dus voor het ene tijds blok of komende dagen. Wanneer de focus ligt bij het gezin, dan ben ik niet bereikbaar voor mijn bedrijf en andersom. De ene keer is de focus mijn studie Feng Shui, dan weer de training online business en vervolgens een opdracht (Ja, heb zo nu en dan een opdracht en daar word ik helemaal enthousiast van). Meestal heb ik tijdsblokken van twee uur tussen alle rijschema’s door van school maar ook qua concentratie. Maar zaken zoals Instagram en Pinterest trekken wel aan me hoor en voor je het weet ben ik weer een uur verder… Het is vooral een organisatie en dan toch voelen dat er ALLE tijd is. Ik vertrouw er op dat er in de toekomst meer werktijd komt, dat ik dan plannen kan gaan uitwerken en de juiste opdrachten wel komen.

Wat betekent succes voor jou?
Dat ik de Homecoachclub kan doen in twintig uur per week en er minimaal tweeduizend euro netto per maand mee kan verdienen. Dat voor de komende jaren. Vervolgens wil ik meer verdienen zodat ik mijn dromen kan waarmaken: een strandhuisje kopen en verbouwen, reizen met het gezin, vliegtuig brevet halen, etcetera. Mijn ultieme droom is dat ik een heel portfolio aan gezinshuizen creëer met de Builders community waar je als member 1- 3 maanden kan verblijven. Tot die tijd is de gehele reis al een enorm avontuur, mijn joyride. Geld is dan het gevolg wat financiële vrijheid geeft.

Hoe stel je prioriteiten in je werk?
Door me te verdiepen in de verschillende onderwerpen en vervolgens een plan te maken en dat uit te werken. You have to learn before you earn.

Hoe belangrijk is plannen voor jou? En hoe ver plan je vooruit?
Ik plan enorm veel blokken in, maar de inhoud hoeft niet altijd vast te staan. Ik heb een Getting Things Done systeem voor mezelf ontwikkeld waardoor ik altijd kan opzoeken wat er op een bepaalde dag moet gebeuren. Wanneer het nodig is plan ik veel vooruit, maar ik kan ook go with the flow gaan. Zo flexibel ben ik inmiddels wel. En ontspanning, niks doen, hoort er ook helemaal bij! Mijn kalender heeft elke maand een bepaalde focus en dat helpt mij om de afspraken en tijd voor trainingen in te plannen. Ik heb wel een jaarplan gemaakt en vertaald naar een kwartaalplanning, dat geeft rust. En vervolgens wordt het toch allemaal anders (zoals de Corona-lockdown en fulltime 3 kinderen thuis), dus ik zie planning tegenwoordig vooral als procestool.

Als ik aan je vraag: waar sta je over 5 jaar? Wat doet dat dan met je?
Dan gaat de Homecoachclub als een raket met online groepstrainingen, een webshop in Pinterest en het begin van een Builders community vanuit diverse 1:1 opdrachten. Zijn alle kids lekker op de basisschool met hun vriendjes en activiteiten. Gaan we in het weekend naar het strandhuisje. En maken we mooie reizen over de wereld. Regelmatig is er een gast kind uit een ander land voor een paar maanden onderdeel van ons gezin.

Wat is het beste en wat is het slechtste advies dat je ooit hebt gekregen?
Beste advies, meerdere haha! Je kan je kinderen niet gelukkig maken, je kan geluk wel voorleven. Dat Powerhouse Anke zoveel energie en liefde te geven heeft dat naast werken/ondernemer er genoeg overblijft voor de moederrol.
Slechtste advies van studieadviseur HTS Den Bosch: ‘Ga maar hotelschool doen want je vind je weekendbaan in restaurant toch zo leuk’.

Waar ben je het meest trots op?
Op mijn bubbels, lekker kriptisch gezegd. Mijn borrelende energie, mijn vele ideeën. Mijn daadkracht en vertrouwen waardoor ik het ook doe. En mijn leergierigheid natuurlijk, dat maakt dat ik een steeds completer mens word met innerlijke tevredenheid. Ik voel me tegenwoordig vaak als een fles roze champagne.

Waar moet je volgens jou als multipotential en multipassionate op letten als je een eigen bedrijf start?
Dat je duidelijk kan maken aan (toekomstige) klanten wat je allemaal kan betekenen voor ze. Zelf denk ik dat mijn klanten diegenen zijn die niet sceptisch zijn en het juist wel lekker vinden zo’n multitalent. Wees ook niet bang om experts in te roepen als dat nodig is. Ikzelf weet van veel dingen de hoofdlijnen en de details zoek ik op / vraag ik aan iemand anders.

Welk boek/blog/vlog/podcast heeft je het meest geïnspireerd als Multipassionate / Multipotential?
Ik heb er nog niet veel over gelezen of gehoord behalve dat ik net jouw MultiDonnas Facebookgroep pagina heb ontdekt. Ik herkende veel in jouw vlog over tegen de stroom in zwemmen. Het feit dat ik zo veel verschillende richtingen in mijn studie bouwkunde heb gedaan en daarna de kwantummechanica (ook wel energetica genoemd) heb toegevoegd, zegt al genoeg.

Wat is je favoriete quote en waarom?
Actie tractie! Omdat ik graag ideeën wil uitvoeren, liefst nu. Gelukkig ervaar ik steeds meer het voordeel van het sudderproces (zo noemde ik de pauzes in mijn afstudeertrajecten).

Wat is je ultieme tip voor andere MultiDonnas?
Ga op zoek naar jouw vorm van No-put zodat je ruimte maakt voor nieuwe ingevingen. Meditatie / ademhalingsoefeningen, wat jou helpt om je gedachten en emoties te uiten. Wandelen, zingen, yoga, schrijven (journaling), koken, dansen, etc. Want je hebt een ventiel nodig om te ontluchten en weer op te pompen.

Wat zou het voor je betekenen als je moet focussen op één ding of kiezen voor een niche?
Beperkend, van wie moet dat? Ik word dan recalcitrant en ga het express niet doen. Het is niet voor niks dat ik vele banen maar 1 jaar heb gedaan, het was allemaal te beperkend.

Anke van Eck – van Looveren
Website

Lees ook:

Interview met MultiDonna Annemiek Stam

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op? Ik heb er nooit echt een antwoord op weten te geven. Ik switchte ook continue of zei dat ik het niet echt wist. Ik weet dat ik altijd jaloers was op mensen die bijvoorbeeld met hart en ziel zeiden […]

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven