daniela-nunes-lP8a7XKLk8g-unsplash

Kies je voor oud of kies je voor goud?

Je komt als Multipassionate ondernemer vele kruispunten en uitdagingen tegen op je pad naar een bloeiend bedrijf. En telkens word je uitgenodigd om een keuze te maken. Kies je op zulke momenten voor oud of goud?

Mijn uitdaging en misschien ook wel die van jou: Als een project niet snel genoeg gaat of te lang duurt, gaat de energie eruit.
Wanneer ik een nieuw idee aan het uitwerken ben en het gaat te langzaam of het kost veel meer tijd dan ik had gedacht, dan is de kans aanwezig dat ik in deze fase al afhaak. Dat waar ik een paar weken geleden nog mega enthousiast over was, verdwijnt als sneeuw voor de zon. Vertel: maak jij dit ook mee of noooooit?
En als er op zo’n moment een ander leuk idee voorbij komt, dan moet je van goeden huize komen om niet met dat nieuwe idee in zee te gaan.

Mijn enthousiasme is mijn kompas. Als ik ergens enthousiast over ben en echt passie voel, dan verzet ik bergen werk zonder dat het op werken lijkt. Maaaaar als het enthousiasme minder wordt, gaat mijn werktempo ook omlaag en voelt het allemaal niet meer zo moeiteloos als voorheen. Dan kan ik twee dingen doen: kiezen voor oud of voor goud!

Oud
Ik kom in een oud verhaal van mezelf terecht en mijn gedachten zijn dan als volgt: 

  • Zit hier wel iemand op te wachten?
  • Kan ik mijn brood er wel mee verdienen?
  • Ben ik wel goed genoeg? (Ik ga mezelf vergelijken).
  • Moet ik toch niet voor een niche kiezen? (Terwijl ik weet dat ik daar op den duur niet blij van word).

Je kent ze vast wel die verhalen die je tegen jezelf vertelt. Ik tuimel er ook soms nog in terwijl ik weet dat het me niks brengt behalve frustratie en teleurstelling. Maar bij het bouwen van het Platform Multidonnas.nl besloot ik om niet te kiezen voor Oud maar voor Goud. Misschien denk je wel dat alles vlot verliep met het bouwen van het MultiDonnas platform. Dat is allesbehalve waar, ook hier ging het me regelmatig te lang duren. Op zulke momenten vind ik het loei vervelend om afhankelijk van anderen te zijn en wil ik het liefst alles zelf kunnen. Dan komt ‘mevrouwtje zelluf doen’ naar boven.

Goud
Dit keer koos ik voor goud. Wat heb ik anders gedaan dan andere keren wanneer het tempo eruit ging en het langer ging duren dan ik had verwacht?

  • Ik was niet bereid om in oude patronen te stappen en aan mezelf te gaan twijfelen. Ik koos er heel bewust voor om mijn gedachten op iets anders te richten. Ik ervaar steeds meer dat het een keuze is. Het is niet iets wat je overkomt, je hebt zelf in de hand waar jij je aandacht op richt.
  • Ik kon me gemakkelijk overgeven aan: ‘Het is wat het is, het duurt nu even iets langer’. Ik zag het als een uitnodiging om het platform te laten ontstaan en te laten rijpen. Het was fijn om te beseffen dat de vertraging me ook iets bracht.
  • De spontane time-outs gaven mij de ruimte om te ervaren hoe het is om iets in de wereld te zetten vanuit ontspanning in plaats van altijd dat gehaaste gevoel. 
  • Op momenten dat ik er echt last van kreeg en me ging irriteren aan het te trage tempo, nam ik initiatief en zorgde ik ervoor dat alle neuzen weer dezelfde kant op stonden. Dus niet alleen balen, maar ook in actie komen. Leiderschap tonen dus!
  • Als er een tof ander idee langs kwam (reken maar dat dat is gebeurd), dan kon ik dat goed parkeren. Dit heeft vooral te maken met dat ik zo achter mijn product sta dat er geen speld tussen te krijgen is. Dit is echt wat ik wil, dit is wat zo enorm bij mij past. Alles valt op zijn plek en alles komt bij elkaar op het Multidonnas platform. Daar kan op dit moment geen ander goed idee tegenop. 

Nu jij nog
Het is zo fijn om iets gevonden te hebben wat zo goed bij me past. Dat zorgt voor enorm veel rust, focus en doorzettingsvermogen. Ik wil nu niets liever dan andere Multipassionate ondernemers helpen om ook op dit punt uit te komen. Ik ben zo blij dat ik ‘mijn manier’ heb gevonden. Nu jij nog!

Wil je ook graag geholpen worden met het vinden van jouw manier? Een bedrijf dat aansluit bij je veelzijdige persoonlijkheid.
Kijk dan eens bij de 6 weekse training in de MultiDonnas Tribe (Start 25 augustus 2020). Vooral als je behoefte hebt aan focus, richting, helderheid, overzicht én een rode draad om vanuit te werken. Stop met twijfelen, ronddobberen, stilstaan op het kruispunt of alle kanten opschieten. Dat pad ken je nu toch al wel?

Kies je voor oud of voor goud?

Dionne

P.S. Pak die korting
Vergeet niet dat je slechts tot 15 augustus gebruik kunt maken van de korting op de MultiDonnas Tribe!

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven