Karin Schrijver multistorm als Multipassionate

Ken jij als Multipassionate de Multi-storm al?

(Door Karin Schrijver)

Wanneer je een Multipassionate bent dan hoef ik je niet uit te leggen dat je van het ene op het andere moment ineens mega leuke ideeën krijgt en daar heel enthousiast van wordt. Zelfs als je net denkt lekker bezig te zijn en zichtbaar aan het worden bent in je niche. Je hebt een focus gekozen en je expert status is aan het groeien. Je hebt je naam inmiddels duidelijk voor ogen en die ene training is bijna af. En toch……..voordat je het weet zit je in een multi-storm. 

Een multi-storm?
Ja precies, een storm van nieuwe ideeën, gedachten over een onderwerp waar je helemaal enthousiast van wordt. 9 van de 10 keer is dit een onderwerp dat niet bij je huidige training past. Je niche lijkt er niks meer mee te maken te hebben. En je zo zorgvuldig opgebouwde volgers zullen niks meer snappen van wat je nu weer bedacht hebt. Daar gaat je expert status…

Dit nieuwe idee is echt briljant (dat zijn al mijn ideeën trouwens). Ik krijg er enorm veel energie van, maar het lijkt niet te matchen met waar ik op dit moment mee bezig ben. Al die uren dat ik tijd, geld en energie hierin heb gestoken lijken te verdwijnen als sneeuw voor de zon. En dit is niet de eerste keer dat me dit overkomt.

Onzeker & twijfel
Het brengt twijfel en onzekerheid met zich mee. Ik had toch net precies voor ogen wat ik wilde doen en dan komt dit ineens om de hoek vliegen. Business coaches die maar zeggen dat ik moet focussen en voor die ene ideale klant moet gaan. Dat ik daar mijn content, marketing en strategie op moet baseren. En daar kom ik dan met mijn nieuwe idee…..

Daar raak ik van in de war. Ik weet niet hoe dat met jou zit, maar ik word er ook gefrustreerd van. En dus beland ik in een multi-storm, mijn multi-mind raast door en mijn multi-idee wordt steeds minder briljant door de twijfel die toeslaat. Vervolgens komt er een nieuw idee bij en herhaalt deze cirkel zich opnieuw. Tot ik het punt bereik dat ik dan maar niets meer doe. 

Vertrouwen
Door de jaren heen heb ik geleerd om toch te vertrouwen op dit proces. Ook dit heeft nut en zo’n storm is er niet voor niks. Het maakt je klaar voor een volgend level. En elk level kent een nieuwe devil. 

Mijn advies is dan ook ga er doorheen. Voel wat het met je doet en waarom het je zo raakt. Probeer je open te stellen voor wat het je wil brengen en zeggen. Terwijl ik in mijn huidige storm zit, popt er een berichtje op mijn feed tevoorschijn waar ik me meteen in herken. Berichten van Dionne zijn over het algemeen heel herkenbaar. We chatten even met elkaar en ik krijg weer mooie inzichten. Dat is wat vertrouwen op het proces, voor je doet.  

Rode draad
Nu ik dit zo opschrijf realiseer ik me dat er altijd een rode draad loopt door al mijn ideeën. Er is altijd één bindende factor, ook al zie ik dat niet altijd meteen. Na zo’n multi-storm wordt het vanzelf meer helder. In mijn geval is de rode draad intuïtief leven als mama zijnde. Dit lijkt mijn paraplu te zijn. 

Ook al begrijp ik er nu nog niks van en heb ik geen idee hoe dit vorm te gaan geven, het is een begin en een mooi inzicht om verder uit te werken. Door je bewust te zijn en te blijven van je kwaliteiten en talenten als Multipassionate, kom je steeds weer een stap dichterbij je dromen en doelen. Ook al voelt het soms eenzaam, onzeker en twijfel ik me rot, ik ben blij dat ik weet dat ik een Multipassionate ben. 

Er zal altijd iets in beweging zijn. Er zal altijd een nieuw idee, gedachte of onderwerp zijn. Er zal altijd iets zijn dat mijn aandacht trekt. En dat is de moeite waard om te onderzoeken. Ik ben het waard om daar tijd aan te besteden. Want het geeft mij voldoening in wat ik doe. 

Waarom kiezen als je niet hoeft te kiezen?

Liefs Karin Schrijver

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Karin Schrijver

Karin woont samen met haar tienerzoon en vier katten in de prachtige Betuwe. Naast haar parttime baan heeft ze haar eigen bedrijf www.intuitieflevenmama.nl en maakt ze blogs, video’s en trainingen over mindset, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Karin Schrijver

Karin woont samen met haar tienerzoon en vier katten in de prachtige Betuwe. Naast haar parttime baan heeft ze haar eigen bedrijf www.intuitieflevenmama.nl en maakt ze blogs, video’s en trainingen over mindset, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit.

Scroll naar boven