MultiDonnas Multipassionates

Wat wij van Pippi Langkous kunnen leren?

Loop ik in Zweden, zie ik ineens een wit paard in de tuin staan bij zo’n leuk rood, houten huis. Je kent het wel zo’n echt Pippi Langkous huis.

Het eerste wat in me opkwam was: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan’.
Een uitspraak die mooi aansluit bij een MultiDonna. MultiDonnas vinden het heerlijk om steeds weer aan iets nieuws te beginnen en ze zijn heel creatief in het bedenken van oplossingen.

Als kind vond ik Pippi geweldig en smulde van elke aflevering. Ik weet nog dat ik naar een aflevering keek waarin Pipi de vloer moest dweilen. Borstels werden onder de voeten gebonden, emmers water over de vloer gegooid en schaatsen maar. Als klein meisje deed ik Pippi vaak na en toen de kelder bij de buren onder water stond, bonden we de borstels onder onze voeten en gingen we de vloer schrobben. Wat een feest was dat.

Pippi had een prachtige eigenschap en dat was dat ze met vanalles bezig was, behalve met wat anderen ergens van vonden.
Pippi Langkous

Als MultiDonnas meer de Pippi in zichzelf zouden omarmen, zouden ze veel meer zichzelf zijn en doen waar ze blij van worden. Ook als ondernemer. Pippi moet je niet in een hokje stoppen want dan zou ze doodongelukkig worden. Pippi wil kunnen spelen, ontdekken, verwonderen, experimenteren, leren. Dan is Pipi helemaal in haar element en krijgt ze alles voor elkaar wat ze wil.

Pippi was een MultiDonna voordat het woord was uitgevonden!

Dionne

P.S. Ken je de gratis besloten MultiDonnas Facebookgroep al?

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven