MultiDonnas Multipassionate

Samenwerken als Multipassionate kan een uitdaging zijn

Samenwerken kan als Multipassionate de nodige uitdagingen met zich meebrengen.

Ik spring soms van de hak op de tak.
Ik pas mijn programma last minute aan.
Ik gooi de planning om.
Ik heb weer een nieuw idee.
Ik begin aan totaal iets anders als het vuur gedoofd is.
Ik schakel snel en ben van het meteen doen.
Ik stel hoge eisen aan mezelf en dus ook aan anderen.
Ik zie overal mogelijkheden.

Tja, ga dan maar eens een samenwerking aan…..
Ik heb het in het verleden een aantal keren geprobeerd maar het is vaak op niets uitgelopen. En dat zegt niets over de mensen waar ik mee samen heb gewerkt maar alles over mij. Samenwerken is een must als ondernemer maar dus ook wel degelijk een uitdaging als Multipassionate.

Wat ik in het verleden deed in samenwerkingen met collega-ondernemers, is dat ik me probeerde aan te passen. Aan het tempo van de ander, aan de structuur die de ander zo hard nodig had, aan het uitgebreid uitdenken van hoe we iets in de wereld gingen zetten. En daarin deed ik mezelf enorm tekort. Bovendien was het voor de ander ook voelbaar en merkbaar. Dus de samenwerking werd of door mij of door de ander verbroken. Gelukkig altijd wel op een vriendschappelijke manier.

Nooit meer
Nadat dit een aantal keer was gebeurd besloot ik om noooooit meer met iemand samen te gaan werken. Haha, ik moet er nu ook hard om lachen. Ik hou van mensen, ik hou van samenwerken, van verbinden. Dus dat gaat me niet lukken om nooit meer samen te werken. Maar ik ben me nu heel goed bewust van hoe ik in elkaar zit en wat ik nodig heb in een samenwerking, wil deze duurzaam zijn. Een gelijkwaardige partner die net zo snel kan schakelen, die ook in ‘start before you’re ready’ kan denken, die vooruit wil, die niet in beren denkt maar in kansen, die mee kan met mijn ideeën en tempo, etc.

Ja ik stel hoge eisen, maar het is voor mij de enige manier voor een prettige samenwerking. Als ik het gevoel heb ik dat ik afgeremd word of ik rem mezelf af, dan weet ik dat ik me ga vervelen. En verveling betekent 9 van de 10x het einde van de samenwerking.

Hoe bijzonder is het dan dat ik met Silvia Derom van de creatieve generalisten in België een event organiseer wat ik zelf heb geïnitieerd. Ik heb me vaak afgevraagd of het anders voor me zou zijn als ik met een andere MultiDonna zou samenwerken. En ik kan nu volmondig JA zeggen. Alsof het moeiteloos gaat. Dus ik kan weer een grote streep trekken door mijn oude overtuiging ‘Samenwerken is niet voor mij weggelegd’. Ik mag hierin voor mezelf gaan staan en rekening houden met mijn eigen behoeften. Dan wordt samenwerken weer leuk!

Waaraan moet voor jou een samenwerking voldoen om duurzaam te zijn?

Dionne

P.S. Ken je de gratis besloten MultiDonnas Facebookgroep al?

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven