Je voelt je net een snotneus die pas komt kijken

Je voelt je een snotneus die net komt kijken

Multipassionates zijn niet alleen breed ontwikkeld maar gaan daadwerkelijk ook de diepte in. Daarom gebruik ik het woord Generalist niet. Bij een Generalist denk je al snel aan iemand die van veel dingen weinig weet. 

Bij mijn klanten zie ik steevast totaal iets anders. Diepgang!

Het zijn ontzettend snelle leerlingen, nieuwsgierig en vol enthousiasme duiken ze ergens met meer dan 100% in en halen in een mum van tijd de belangrijkste informatie eruit. Ze zien vervolgens overal mogelijkheden en kansen om anderen te inspireren met hetgeen ze geleerd hebben en voordat je het weet staat er een tof plan of concept om in de wereld gezet te worden. Dat denk- en ontwikkelproces gaat ontzettend snel.Niet alle Multipassionates zijn zich bewust van hun eigen kwaliteiten juist omdat het leren van nieuwe dingen hen zo gemakkelik afgaat. (Dit geldt overigens alleen voor onderwerpen waar ze interesse in hebben).

En toch zie ik nog regelmatig onzekerheid bij Multipassionates. Waar komt die dan vandaan?

Als je jezelf vergelijkt met iemand die al 10 jaar met hetzelfde thema bezig is, dan krijg je als Multipassionate al snel het gevoel dat je niet goed genoeg bent. Je voelt je een snotneus die net komt kijken. En dat kan je behoorlijk in de weg zitten als ondernemer. Want als je zelf al het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent, dan straal je dat ook uit naar je potentiële klanten. Ze voelen die twijfel bij jou en zullen minder snel ingaan op je aanbod. Terwijl je juist zoveel te bieden hebt. Als ik terugkijk naar toen ik mijn eerste online training maakte, alweer 4 jaar geleden, vroeg ik mezelf ook af of het wel goed genoeg zou zijn. Want ik was namelijk geen specialist…. Ik moest een paar weken geleden een beetje om mezelf lachen toen ik deze training weer eens bekeek en dacht: ‘Dit is helemaal zo slecht nog niet. Eigenlijk is het een keigoede training’. 

Herkenbaar dat vergelijken?

Dionne

P.S. Op 9 februari 2021 geef ik een gratis online workshop over hoe jij je geloofwaardigheid vergroot als Multipassionate ondernemer. Want hoe bouw je een bedrijf als je meerdere passies, talenten en 1001 ideeën hebt? En daarnaast ook een grote behoefte hebt aan afwisseling, uitdaging en nieuwe dingen leren, ontdekken en creëren. AANMELDEN.

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven