MultiDonnas Multipassionate hobby of werk

Blijft het een hobby of maak je er je werk van?

Het moment dat je als Multipassionate ondernemer een nieuwe passie hebt ontdekt en hier super enthousiast over bent…. Jij kent vast wel van dat soort momenten waarop je stuiterend door het leven gaat en overal mogelijkheden en kansen ziet. Dan kan er zomaar de vraag rijzen: ‘Wil ik dit als hobby blijven doen of wil ik hier ook mijn werk van maken? Wil ik het opnemen in het aanbod van mijn bedrijf?’. 

Toen ik na een pauze van een jaar spontaan mijn camera weer uit de kast haalde en vriendinnen ging fotograferen, kreeg ik ontzettend leuke reacties op mijn foto’s. Ik wist op dat moment niet goed of ik fotografie als hobby wilde blijven doen of ook aanbieden naast mijn werk als business coach voor Multipassionates?

Ik besloot om het wel op te nemen in mijn aanbod. Waarom?
1. Het is een passie die komt en weer gaat maar na verloop van tijd toch weer boven komt drijven. Het is dus geen bevlieging.
2. Het sluit mooi aan bij de doelgroep waar ik al mee werk: ondernemers. Ik hoef dus geen nieuwe doelgroep aan te boren.

Als ik naar alle gevraagde en ongevraagde adviezen had geluisterd dan was ik nooit fotoshoots gaan aanbieden. Want het past uiteraard niet in het plaatje van een succesvolle ondernemer die focust op één ding of kiest voor een niche. Maar als ik ergens allergisch voor ben, is het wel voor hoe het ‘hoort’. Als iedereen linksaf gaat, ga ik kijken wat er rechts mogelijk is.

Nu zoveel maanden verder is fotografie een onderdeel van mijn werk geworden en geniet ik van de outdoor fotoshoots van ondernemers. Het liefst zonder haar in de krul en lagen make-up om alle oneffenheden weg te werken. Ik ga voor puur en authentiek, zoals ze er in het dagelijks leven ook uit zien. Zou ik fulltime als fotograaf aan de slag willen? NEE DUS. Maar zoals het nu gaat vind ik het fantastisch, heerlijk die afwisseling.

Blijf het een hobby of maak je er werk van?
Volg je eigen pad. Laat alle adviezen die niet voor jou werken, voor wat ze zijn en maak keuzes die bij jou passen. Passies komen en gaan maar als er een passie is die vaker terugkomt, zou je deze best in je aanbod kunnen opnemen. Vooral als het om dezelfde doelgroep gaat.

Dionne

P.S. FEEST
Wil je meer weten over hoe je nou als Multipassionate ondernemer al die passies met elkaar combineert in één bedrijf? Kijk dan bij mijn feest aanbieding in verband met de opening van het MultiDonnas platform: Het is feest bij de MultiDonnas!

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven