Multipassionate bedrijf en een klapband

Wat een klapband zegt over jouw bedrijf

Een klapband, heb jij het weleens meegemaakt?

Als je mij volgt op Instagram (Stories) dan zie je me regelmatig voorbijkomen op de tandem. Ik hoor sowieso vaak dat anderen met plezier mijn stories volgen, omdat ik eigenlijk altijd wel hilarische dingen mee maak en er ook een vleug humor doorheen gooi. Lekker luchtig allemaal. En daarnaast deel ik natuurlijk tips die gaan over The Multipassionate way of life. Volg Dionne op Insta.

Terug naar de tandem.
Mijn lief en ik zijn beide ondernemer en we zitten regelmatig samen op de tandem. Meestal hebben we dikke lol, maar soms kan het ook lekker knallen op die tandem. Ik zal een voorbeeld met je delen. We fietsen door de bossen, hij voorop, ik achterop. Hij bukt vanwege een laaghangende tak, ik niet………BAM. Je kunt er zo een leuk gifje van maken. De eerste keer vond ik het zelf ook nog wel grappig, daarna niet meer. Dus dat wordt dan gelijk een ander gifje, als je begrijpt wat ik bedoel.Moet lukken in 45 minuten
Afgelopen week hadden we beiden tegelijk lunchpauze en we keken elkaar aan:
‘Boodschappen doen op de tandem?’
 
Yessss! En 5 minuten later zaten we op de tandem te genieten van het mooie weer. 20 minuten heen naar de supermarkt, 20 minuten terug en 5 minuten voor de boodschappen… moet lukken in drie kwartier want dan moest mijn lief terug zijn voor een webinar. 

So far so good
Twee blije guppen op de tandem op naar de winkel. So far so good… Boodschappen gedaan, één tas voorop de tandem en één achterop. En snel weer terug naar huis.Na 5 minuten fietsen hoor ik opeens een keiharde knal. Ik schrik ik me kapot. Ik weet niet of je dat weleens gehoord hebt, maar echt niet normaal hoeveel geluid er uit zo’n band komt. Dus bovenop de rem. Guess what… een klapband.

Te laat
Op tijd terug voor dat webinar van mijn lief zat er dus niet meer in….. We stonden een beetje flabbergasted op het fietspad te kijken naar de band. Nadat we bijgekomen waren van de schrik én uitgelachen waren besloten we om de tandem te parkeren en de bus te pakken. Een paar haltes verder stapten we uit met de boodschappen en liepen naar huis. Drie keer raden waar het gesprek over ging….

Nieuwe banden
Al een tijd ligt er een paar nieuwe banden in de schuur. Natuurlijk wisten we dat de banden hun beste tijd hebben gehad, dat was wel duidelijk. Toch fietsten we gewoon door. 

In je bedrijf
Je vraagt je misschien af wat dit nu weer te maken heeft met je multipassionate bedrijf?
Nou, je kunt het voorval eigenlijk heel goed vergelijken met een idee dat zijn beste tijd heeft gehad. Misschien heb je wel iets in de wereld gezet waar je in eerste instantie super enthousiast over was, maar dat nu min of meer versleten is. Er ligt al een tijdje een nieuw idee op je te wachten…., maar om de een of andere reden blijf je bij je oude idee. Want ja, je bent al zo vaak geswitcht en je kunt niet bezig blijven. Het is eigenlijk versleten, maar je blijft toch gewoon doorgaan.

Je weet wat er gaat komen
Je weet dat het moment eraan komt dat je uiteindelijk toch overstapt naar een ander idee en dat in de wereld gaat zetten. En toch stel je het uit. Terwijl je weet dat uitstellen ervoor zorgt dat de bom barst. Een klapband dus. 
Met welk versleten idee ben je nog steeds aan de slag? Waar zou je het liefst vandaag nog afscheid van nemen? Maar doe je niet omdat ……
Liefs Dionne

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven