Is jouw brein ook continue aan het doorverbinden

Is jouw brein ook continu aan het doorverbinden?

Mijn brein werkt als volgt:

Denk eens aan een ouderwetse telefooncentrale. 
Zie je het voor je? 
Ontelbaar veel knopjes, knipperende lichtjes en geluid. 
Én een wirwar van kabels om mensen aan elkaar te verbinden.

Mijn telefooncentrale staat altijd aan en ik ben continu aan het doorverbinden. Als ik met iemand praat, een boek lees, een website bekijk, een podcast luister…. dan gaan er lampjes knipperen en belletjes rinkelen. Ik geniet er enorm van om mensen met elkaar te verbinden, ideeën mee te nemen en toe te passen in nieuwe vakgebieden, spullen te koppelen aan mensen die ze nodig hebben, etc. Hoe meer kabels om door te verbinden, hoe beter:

Hee! Die vriend van mijn buurman is vrijgezel, zou die niet heel goed bij mijn alleenstaande collega passen? Die houdt ook zo van wielrennen en is echt zijn type. Even doorverbinden!

Hee! Mijn man heeft op z’n werk een leuke opwarmer nodig voor een grote vergadering, en ik heb net een toffe werkvorm opgepikt bij een workshop. Even doorverbinden!

Hee! Een vriendin gaat op vakantie en zoekt een kattenoppas thuis, precies als mijn andere vriend even zijn huis uit moet voor een verbouwing. Even doorverbinden!

Hee! Oude klasgenoot Y zoekt werk, en ik zag net op Linkedin een vacature bij het team van een vriendin, dat lijkt me echt een functie voor haar. Even doorverbinden!

Mijn verbinding valt niet altijd in goede aarde. Dan wil ik doorverbinden terwijl mensen daar helemaal niet op zitten te wachten. Als MultiDonna is het moeilijk om de telefooncentrale uit te zetten. Maar meestal is mijn omgeving er blij mee, zijn ze dankbaar voor de suggesties. En het mooiste is als er een verhuizing, baanwissel, of zelfs huwelijk van komt!

Maar het allerbelangrijkst is dat jij, Multidonna, weet hoe jouw brein werkt. Heb je een telefooncentrale? Negeer hem dan niet, en kijk hoe je dit in je bedrijf kunt inzetten of zoek een baan waarin dit beloond wordt! 

Een MultiDonna in mijn omgeving werd bij een sollicitatie afgewezen voor een senior functie, omdat haar blik te breed was en ze teveel verbanden legde. Met een lach kon ze zeggen: dan is het inderdaad goed dat ik deze functie niet krijg, want juist dat is één van mijn kerntalenten! 

Wil jij je ook bewust worden van je kerntalenten? Doe dan mee met de training over de Personality Styles. Je zelfkennis neemt toe waardoor je veel meer gaat staan voor dat wat belangrijk voor je is. De tijd van concessies doen is voorbij.

Lees ook:

Hoe vind je als Multipassionate een baan die bij je past?

Als Multipassionate werknemer heb je meer variatie en vrijheid nodig in je werk dan veel van je collega’s. Zodra er maar enige mate van routine te bespeuren valt, vind je het al niet boeiend meer. Veel Multipassionates zijn dan ook echte jobhoppers en gaan van baan naar baan om steeds weer opnieuw uitgedaagd te worden. …

Hoe vind je als Multipassionate een baan die bij je past? Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven