MultiDonnas Multipassionate focus houden

Trap niet in deze valkuil als Multipassionate

‘Ik ben zo heerlijk bezig Dionne met het maken van mijn e-book maar zodra ik ga surfen op internet verlies ik mijn focus’.

Dit komt veel voor bij Multipassionates omdat ze zo’n brede interesse hebben, nieuwsgierig zijn aangelegd en graag nieuwe dingen bijleren. Ze zoeken iets op op internet: ‘Oooh dit is ook interessants en dat is ook boeiend, daar wil ik meer over weten’. Voordat je het weet ben je zo weer drie uur verder en dat e-book waar je mee bezig was, is helemaal naar de achtergrond verdwenen.

Keep focus
Als je weet dat je gevoelig hiervoor bent kun je het volgende doen om je focus te houden:

Baken de tijd af dat je gaat zoeken op internet naar meer informatie. Spreek met jezelf af dat je maximaal een uur mag zoeken en daar moet je het mee doen. Het afbakenen zorgt ervoor dat je gerichter zoekt en minder afdwaalt. En als je dan iets interessants tegenkomt, schrijf het op en ga er op een later moment terug naar toe. Niet nu je werkt aan je e-book.

Wat doe jij om in dit soort situaties gefocust te blijven?

Dionne

P.S. Ken je de gratis MultiDonnas Facebook groep al?
Sluit je aan en kom erachter dat je niet de enige bent die zichzelf verliest in het surfen op internet.

Lees ook:

Niemandsland

Niemandsland De fase tussen: oud klopt niet meer én nieuw is nog onduidelijk. Als een bootje op een woeste zee, zonder koers. Deinend op de golven. Geen land in zicht. Niemandsland Ik had een hekel aan je. Ik wilde er niet zijn. Saai, stom, zwak, fout. Ik oordeelde over jou. Wilde ervan weg, zo snel …

Niemandsland Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven