Photo by Erwan Hesry on Unsplash

Verre reizen brengen je dichterbij jezelf

Verre reizen brengen je dichterbij jezelf.

Vorige week ben ik terug gekomen van een fantastische en onvergetelijke reis naar Argentinië. Een reis in drie delen.

We begonnen bij onze zoon die een jaar op uitwisseling is in San Carlos de Bariloche, Noord Patagonië, daar naar de middelbare school gaat en in een gastgezin woont. Het was heerlijk om hem na 5 maanden weer een dikke knuffel te geven maar het was vooral heel fijn om te zien hoe gelukkig hij daar is. Hij geniet echt met volle teugen. Mijn moederhart maakte een sprongetje.

Daarna gingen mijn lief en ik samen op Roadtrip van Mendoza naar Salta. We hebben bijna 3000 kilometer gereden en onze ogen uitgekeken. De natuur was overweldigend en indrukwekkend mooi. Het is niet te tellen hoe vaak we het woord ‘WAUW’ gezegd hebben. En telkens als we dachten, het kan niet mooier, werd het toch weer mooier.

Het laatste stukje van de reis hebben we samen doorgebracht met onze Argentijnse gastdochter, die een jaar bij ons in Nederland heeft gewoond als uitwisselingsstudent. We zijn naar haar opa en oma’s geweest, in een klein dorpje op het platteland, waar we met open armen werden ontvangen.

We waren al dol op Argentinië maar nu zijn we echt verliefd geworden op het land, op de mensen en de warme cultuur.

Waarom ik wil blijven reizen?

In 2019 heb ik hele bewuste keuzes gemaakt en besloten om nog veel meer te gaan leven en werken op mijn voorwaarden. Ik ben mijn behoeften en verlangens serieus gaan nemen en had me onder andere voorgenomen om meer te gaan reizen. Dat is wat ik ben gaan manifesteren. Hoe fantastisch is het dat er dit jaar al minimaal twee verre reizen op het programma staan.

Reizen doet iets met je.

– Het relativeert, inspireert en ontspant.

– Je leeft in het moment. Als je zo rondreist in Argentinië dan ben je volledig daar, je kunt nergens anders meer aan denken.

– Door van een afstand te kijken naar je privé leven en je bedrijf, kun je beter zien wat je graag anders zou willen en waar je blij mee ben. Zit je op de goede weg of wil je wat bijstellen? Hierdoor is het gemakkelijker om keuzes te maken en knopen door te hakken. Reizen brengt je dichterbij jezelf.

– Na zo’n verre reis voelt het alsof je opnieuw instapt, een nieuwe start maakt.

– Je doet inspiratie op. In een prachtig, klein kerkje zagen we een oude halfvergane muurschildering. Mijn oog viel meteen op de mooie kleurencombinatie die ik ga gebruiken voor de nieuwe plannen in mijn bedrijf.

– Als je een new-freak houd je van nieuwe dingen leren, ontdekken en ervaren. Op zo’n reis is alles nieuw.

– Je stapt uit je vertrouwde en veilige omgeving en gaat op avontuur naar het onbekende. Precies zoals je dat ook doet als ondernemer. (Grenzen verleggen).

– Je leert nieuwe culturen kennen en pakt daaruit mee wat bij je past en integreert het in je leven.

Wat brengt reizen jou?

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze Roadtrip in Argentinië?
Lees dan het DIY reisblog boordevol tips en leuke plekken.
Ik weet zeker dat je net als ik verliefd wordt op het land.

Klik hier om het reisverslag van Argentinië te lezen.
Als je ooit van plan bent om daar heen te gaan, het staat vol met waardevolle tips.

Lees ook:

Interview met MultiDonna Annemiek Stam

Is je vroeger wel eens gevraagd wat je wilde worden? Wist je daar een antwoord op? Ik heb er nooit echt een antwoord op weten te geven. Ik switchte ook continue of zei dat ik het niet echt wist. Ik weet dat ik altijd jaloers was op mensen die bijvoorbeeld met hart en ziel zeiden …

Interview met MultiDonna Annemiek Stam Lees verder »

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life. Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates. Life & Business coach & Fotograaf.

Dionne Hendriks

In love with The Multipassionate Way of Life.
Pionier en oprichtster van het platform MultiDonnas.nl, the place to go voor vrouwelijke Multipassionates.
Life & Business coach & Fotograaf.

Scroll naar boven